Izvor:
15.05.2017 u 16:54
0

SIGURNO NISTE ZNALI: Evo zbog čega imamo udubljenje između nosa i usana!

Svi ljudi imaju udubljenje između nosa i usnice, malu jamicu koja je kod nekih istaknutija, no zašto je ona uopše tamo?

Pitanje je to koje već dugo zanima naučnike, koji su udubljenje nazvali filtrum. Čini se kako se objašnjenje za to nalazi u načinu oblikovanja našeg lica za vreme razvoja u maternici. Budući da se ispod nosa nalazi mesto gdje se različiti delovi lica spajaju u jedno, filtrum je tzv. presek ta tri glavna dela slagalice koji se preklapaju iznad gornje usne.

-Razvoj lica događa se između dva i tri meseca starosti fetusa, a ako se do tog doba lice ne oblikuje zbog genetičkih malformacija ili spoljnog uticaja, tada se ono neće ni oblikovati – objašnjava dr. Majkl Mosli u BBC emisiji "Unutar ljudskog tela". Na primer, to je slučaj u formiranju tzv. zečje usne, urođenog poremećaja koji se ogleda u nedovoljnom ili potpunom srastanju delova usana, tvrdog i mekog nepca.

Izvor:express.hr
Foto:Youtube Printscreen/ Asian Beauty Secrets

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter