Izvor:
16.05.2017 u 17:11
0

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Evo zašto krofne imaju rupu u sredini!

Verovali ili ne, ma koliko to beznačajno zvučalo, niko sa stopostotnom sigurnošću ne može da kaže da zna odgovor na to pitanje.

Postoje, naime, bar dve verzije.

Po prvoj, rupa u krofnama postoji zato da bi se unutrašnjost krofne ravnomernije ispekla. Da nema te rupe, navodno, pečenje bi bilo neravnomernije i puno sporije.
A po drugoj verziji, postojao je čovek po imenu Henson Gregori, koj je radio kao kuvar na brodu.

Osim ostalog, mornarima je pekao i kolače od testa i to u velikim količinama. I onda, nemajući gde da drži sve te silne kolače, dosetio se da ih probuši i naređa na jednu šipku. Kasnije je tu rupu u kolačima pravio i pre samog pečenja.
Tek, danas su krofne popularne u celom svetu ( a naročito među američkim policajcima ), mada će vam Holanđani s ponosom reći da je ova poslastica ipak njihov izum.

kudanaklopu
foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter