Izvor:
30.05.2017 u 21:01
0

LEK SVE BLIŽI: Naučnici otkrili kako da uspore rak!

Tim istraživača sa Univerziteta u Ročesteru otkrio je novi način za usporavanje rasta ćelija raka, navodi se u časopisu "Nauka".

Novi metod uključuje protein pod nazivom "Tjudor-SN", kao i tehnologiju modifikovanja gena "KRISPER-Cas 9",

Prema novom istraživanju, otkriveno je koliko je protein "Tjudor-SN" važan u pripremanju faze ćelijskog ciklusa u kojoj se ćelija sprema za deobu, prenosi "Sputnjik".

"Znamo da je količina proteina 'Tjudor-SN' veća u ćelijama raka nego u zdravim ćelijama, tako da, prema našem istraživanju, tretiranje ovog proteina može da spreči dalje razvijanje ćelija raka", izjavio je glavni autor studije i profesor-asistent u Centru za biologiju ribonukleinske kiseline (RNK) na Univerzitetu u Ročesteru Rejad A. Elbarbari.

Ovaj metod je i dalje daleko od primene na čovjeku, ali istraživači tvrde da bi rezultat ovog istraživanja mogao da predstavlja osnovu za lečenje raka u budućnosti.

Izvor:Alo.rs
Foto:Twitter/business

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter