Izvor:
09.06.2017 u 01:36
0

11 uvrnutih stvari koje se uvek dešavaju telu dok letite avionom! (FOTO) (GIF)

Ako letite prvi put ili planirate da to učinite uskoro, biće vam korisno da znate ovo, a ako ste iskusni onda će vam mnoge stvari biti jasnije

Leto je jedan od najboljih razloga zašto vam treba odmor, a na odmor se često ide avionom. Ukoliko se pripremate za svoj prvi let ili čak i ako ste isusni, dobro će vam doći objašnjenja za neke stvari koje vam se dešavaju tokom letenja.

Zujanje u ušima, otoci i bolovi u nogama i pojačana nervoza su samo neke od stavari koje ste načuli da se dešavaju ljudima u avionu. Ima tu još mnogo više zanimljivosti o vašem telu i njegovom prilagođavanju vazduhu i drugačijem pritisku.

11 uvrnutih stvari koje se uvek dešavaju telu dok letite avionom!

FOTO: GIPHY

1. Noge vam otiču

Tokom leta ne možete da hodate slobodno i da često protegnete noge, a nedostatak kretanja rezultira slabim protokom krvi kroz noge, zbog čega one otiču.

2. Vaš ukus hrane se menja

Naučnici su otkrili da deo mozga koji je odgovoran za ukus prema hrani drugačije radi u avionu. Čak i oni koji obožavaju slatkiše, u avionu. će pre posegnuti za slanišima ili paradajz čorbom.

FOTO: GIPHY

3. Neprijatan miris iz usta

Dehidratacija izaziva smanjenje lučenja pljuvačke nu ustima, zbog čega se bakterije više razmnožavaju i na kraju se u ustima stvara neprijatan miris. Možete to da izbegnete tako što ćete pre leta jesti zdravu hranu i žvakati osvežavajuće žvake.

5. Pojavljuju se kožni problemi

Dehidratacija takođe izaziva perutanje kože i akne. Isušen vazduh oslabljuje zaštitna svojstva kože, zbog čega ona postaje osetljivija. Uvek s sobom nosite hidratantnu kremu tokom leta i koža će vam se osećati bolje.

FOTO: GIPHY

6. Vrti vam se u glavi

Tokom leta možete da osetite vrtoglavicu, mučninu ili čak i povraćanje, a to se dešava jer statička slika koju vidite ne odgovara ritmu kreatanja vašeg tela, pa telo oseća stres. Odaberite sedišta do prozora i biće vam lakše da smanjite ove simptome.

7. Ne možete da idete u toalet

Nedostatak kretanja može da dovede do nadutosti ili opstipacije, sedenje usporava, a promena pritiska čini promene u kretanju krvi kroz telo. Pre letenja smanjite unos kalorija i protežite mišiće s vremena na vreme, pa će vam biti lakše.

FOTO: GIPHY

8. Slabi vam sluh

Promena pritiska u avionu izaziva zujanje u ušima, a tokom leta vam se zbog toga može činiti da znatno slabije čujete. Žvaćite žvake ili ejdite tvrde bombone i one će vam pomoći da smanjite zujanje. One stimulišu lučenje pljuvačke, pa vazduh lakše struji između.

FOTO: GIPHY

9. Osećate iznenadnu zubobolju

Mnogi putnici su osetili jak i iznenadni bol u zubima tokom letenja. razlog za to je promena pritiska, vazduh ulazi u male otvore između zuba i pritiska zube iznutra.

FOTO: GIPHY

10. Unosite opasne bakterije

Uprkos svim naporima da svi u avionin budu sigurni, većina tečnosti u njemu sadrži opasne crevne bakterije. Da biste izubegli trpovanje pijtze samo flaširanu vodu i pazite da vaša hrana ne dodirne sedište ili slično.

FOTO: GIPHY

11. Postajete nervozniji

Čak i oni koji se ne plaše letenja mogu da postanu ozbiljniji ili čak i ljutiti tokom leta. Razlog je jednostavan, ne možete da kontrolišete svoje okruženje i ne osećate se sigurno. Čitajte zanimljivu knjigu ili gledajte film, pa će vam let biti mnogo brijatniji.

Izvor: brightside.me
foto:pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter