Izvor: Objektiv.rs
16.07.2021 u 12:08
0

POVEDITE RAČUNA I TOKOM LETA: Evo kako da zaštitite svoje ZUBE

Obratite pažnju na „bezazlene“ stvari koje radite Leto je odličan period za zube.

PROČITAJTE JOŠ:

RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA CELU SRBIJU: Za tri sata može pasti 20 LITARA kiše!

MASOVNO TROVANJE U DEČANIMA: Tužilac u peći nema saznanja o Srbima u blizini bunara, traži izveštaj policije

ISTRAGA O ŠVERCU KOKAINA SLOVENAČKIH KAVČANA! Vrzić organizovao transport prljavog novca u Beograd – TAST UZIMAO MILIONE OD DROGE

Sunce sadrži dosta vitamina D koji, između ostalog, čuva zdravlje kostiju i zuba. Međutim, tokom letnjeg perioda postoje i neki rizici za oralno zdravlje.

I jako je važno znati kako zube zaštititi od oštećenja, ili razvoja problema.

Najgora opcija

Nega usana – Usne su jako osetljive na sunce ali na njih često zaboravimo da stavimo kremu sa zaštitnim faktorom. Koža je na njima tanka i lako može da izgori na suncu, što na kraju može da dovede do razvoja mnogo većih problema, kao što je rak kože. Potrebno je koristiti faktor 30, a kada ste izloženi suncu, morate često da ga nanosite.

Hladne poslastice – Ako se želite da se rashladite na brzinu, onda je sladoled odlična ideja, ali ako već duže vreme imate problem sa osetljivošću zuba, ta poslastica može da izazove jaku bol. Tu bol možete da sprečite tako što ćete cele godine koristiti pastu za osetljive desni.

Jedite manje slatkiša – Šećer je prvi neprijatelj zdravlja zuba, jer uzrokuje njihovo propadanje, a zaslađeni napici su najgora opcija, posebno ako ih ispijate tokom celog dana. Voda je i dalje prvi izbor.

Otvarač za flaše

Opasnost letnjih sportova – Čim se pojave topli dani, većina nas želi da što više vremena provede na vazduhu, a tu su često uključeni i letnji sportovi. Međutim, uz njih se uvek javlja i opasnost da možete da izgubite zub, ili da ga polomite. Možete da nosite zaštitu, ili da jednostavno dobro pazite, da biste ostatak leta uživali u lepom osmehu.

Zubi nisu otvarač – Nikako nemojte koristiti zube kao otvarače za flaše, ili kesicu čipsa na plaži, jer će to uvelike povećati šansu da se dogodi nesreća i da polomite zub.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter