Izvor:
18.06.2017 u 03:48
0

PRIČA KOJA ĆE VAM NATERATI SUZE NA OČI: Lekari su mu rekli da nikada neće hodati, a on je postao brejkdens umetnik! (VIDEO)

Inspirativna priča o mladom umetniku iz Zimbabvea pokazuje šta je moguće postići uz ljubav i posvećenost.

KADA se Blesing Fajer iz Zimbabvea rodio lekari su mu rekli da nikada neće hodati poput druge dece. Tu su bili u pravu, ali nikome nije palo na pamet da će dečak kratkih, deformisanih nogu postati poznati brejkdens umetnik i učitelj plesa.

Mladić koji je postao inspiracija ljudima u njegovoj okolini, koristi štake i invalidska kolica u svakodnevnom životu, ali magija nastaje tek na podijumu, gde mu mogu pozavideti plesači bez hendikepa.

Ideja za kidanje okrutnih okova sudbine došla je dok je gledao brata gimnastičara kako vežba. Naravno da nije mogao da ponovi svaku njegovu akrobaciju ali to ga nije sprečavalo da stalno iznova pokušava.

Roditelji su, razumljivo, bili zabrinuti, posebno zato što je Blesingovu desnu nogu na okupu drži metalni implant u kolenu. Sitni detalji poput ovog nisu mogli da spreče mladića da uživa u životu, gradeći karijeru u poslu koji voli.

– Hteo sam i da hodam i da plešem. Ples je bila jedina stvar koja me je ispunjavala radošću i spokojem – jasan je umetnik, koji je deo nagrađivane plesačke grupe.

Zbog stava roditelja često je morao krišom da vežba, a od bolova nije mogao da spava.

– Zbog moje želje za plesom nije me bilo briga da li ću da polomim noge pošto i ovako nisu radile kako treba. Ako želite nešto morate da pokušavate i da nastavite da verujete u to – Blesing objašnjava kako se osećao.

Novosti
Video: Youtube/topnews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter