Izvor:
04.07.2017 u 16:45
0

GOSPOĐA DŽIHAD SE VRAĆA KUĆI: Britanija u strahu od povratka najpoznatije „Bele udovice“!

Sali Džones, majka dvoje deceiz Kenta, pobegla je na Bliski istok nakon što se udala za britanskog džihadistu Hunaid Huseina, koji je ubijen u američkom napadu dronom u avgustu 2015. godine.

Sada džihadska nevesta želi da se vrati u Britaniju, jer je Raka okružena vojnom koalicijom pod vođstvom SAD. Poznata kao "gospođa Terror" ili "Bela udovica", veruje se da se krije s njenim sinom Joe Dikon.

Veruje se da je 49-godišnjakinja uključena u niz terorističkih napada i označen je kao "visoko prioritetni cilj" od strane SAD. Njen sin je kako se tvrdi bio prisiljen da izvrši brutalno pogubljenje zatvorenika u džihadskoj propagandi.

Džons je rekla da je bila uključena u planove za kidnapovanje i pogubljenje vojnog veterana, pljačku noćnog kluba i planirala napad na kraljicu. Ova nevesta – koja sada insistira da se zove "Um Husein Britania" – je toliko nesrećna što živi u kalifatu koj se rapada da hože po svakku cenu da dođe kući.

Supruga jednog borca ID, po imenu Aiša, otkrila je njenu situaciju u intervju za Skaj njuz. Ajša se trenutno nalazi u izbegličkom kampu u Siriji pod stražom. Džons je tvrdila da je predvodnik britanskih džihadista poznatih kao Legija ili Raka 12.

Dokumenti američkog suda povezuju njenog muža i nju sa nizom terorističkih napada. Vojni izvori tvrde da Džons koristi njenog sina kao "ljudski štit" kako bi izbegla istu smrt kao njen suprug.

Kurir
Foto: Twitter/Aman Johal

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter