Izvor:
12.07.2017 u 03:05
0

BILA SAM POTPUNO ZDRAVA: Za nekoliko sati sam se našla na rubu smrti, sada živim bez četiri organa! (FOTO)

Sara Džojs iz Australije koja je u jednom danu od potpuno zdrave mlade žene postala invalid koji preživljava bez četiri ključna organa.

Stigla je u kuću roditelja na večeru, nakon 20 minuta počela ju je tresti groznica, temperatura joj je narasla te nije mogla ustati s kauča.

To što sam ostala kod roditelja, verovatno mi je spasilo život. Nakon nekoliko sati probudila sam se i počela povraćati. Na koži su mi se pojavili mali tačkasti osipi, a oči i lice su mi je natekli – priseća se Sara. Otišla je u bolnicu, a doktori nisu znali da li će je spasti.

U međuvremenu je pala u komu, a roditelji su dobili dijagnozu nakon pet dana – meningokokna bolest. Srećom Sara je dobila dobar antibiotik na samom prijemu u bolnicu. Dok je još bila pri svesti morali su je staviti na respirator jer nije bila u stanju sama da diše. Nakon osam dana probudila se iz kome, još uvek je imala cev za disanje. Nije mogla koristiti ruke, bile su zgrčene. Nos joj je pocrneo od bolesti.

Bila sam prikačena na toliko aparata, iako sam bila budna, moje telo se još borilo. Kako je vreme prolazilo izvadili su mi slezenu, drenirali su mi tri litra tečnosti iz pluća i dva puta su me vraćali na respirator – prepričava Sara. Izvadili su joj žučnu kesu i 80 posto creva, a sada su oba Sarina bubrega otkazala – što znači da preživljava bez četiri glavna organa.

Drugom operacijom doktori su joj amputirali prste i skidali mrtvu kožu.

Bol u mojoj desnoj ruci i amputiranim prstima je nešto što nikad neću zaboraviti, satima sam vrištala – priseća se djevojka. Od tada ima intenzivnu terapiju kako bi ponovo počela koristiti desnu ruku, a za to će opet trebati operacija. Nakon prstiju ruke imala je i amputaciju pet prstiju na nozi.

Umetali su mi cevi u stomak, ali to nije bila najbolja dijaliza za mene. Trenutno sam u poslednjoj fazi otkazivanja bubrega što znači da oni uopšte ne rade. Da bih preživela moram na dijalizu tri puta nedeljno, sve dok ne dobijem transplantirani bubreg – objasnila je.

Morala je ponovno da naučiti da hoda, čak i da sedi uspravno. Sve to je uticalo na psihu pa je jedno vreme odbijala da jede i uzima lekove.

Svako može dobiti ovu bolest, u svako doba. Dogodilo se meni, a može se dogoditi i vama – upozorava Sara.

Izvor: Kurir
Foto: Facebook/Sarah's Recovery

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter