Izvor:
02.10.2017 u 01:03
0

Često ih koristimo a uništavaju lice: VLAŽNE MARAMICE SMRT ZA KOŽU!

Pored toga što su praktične i jednostavne za korišćenje, vlažne maramice su odlične za putovanja, kada u toku dugog puta nemaš čime da osvežiš svoje lice.

Ipak, samo su ovo pozitivne strane vlažnih maramica, jer dermatolozi smatraju da njihovim korišćenjem ne pomažeš svojoj koži. Naprotiv, samo je izlažeš većem riziku i prodoru bakterija nanetih šminkom.

Naime, maramice za uklanjanje šminke sa lica ne sadrže potrebne sastojke koji mogu sa lica da uklone svu šminku, masnoću, prljavštinu. Umesto toga, sa njima samo prenosite prljavštinu, šminku i bakterije sa jednog mesta na licu, na drugo.

Dermatolozi tvrde da su neke žene čak toliko lenje da nakon toga ne isperu lice vodom, nego dalje bakterije prenose na jastuk, koje ponovno s jastuka prelaze na lice i izazivaju začepljenje pora, razne upalne procese, najpre bubuljice.

Vlažne maramice za čišćenje šminke uništavaju lice, jer je potrebno da ga jače trljaš kako bi šminka počela da se skida. Posebno su grube za područje oko očiju, gde je potrebno da ukloniš nekoliko slojeva maskare.

Ipak, ako ne želiš da promeniš način skidanja šminke, nego i dalje smatraš da su maramice najbolje rešenje za to, dermatolozi savetuju da ih barem upotrebljavaš samo ponekad i da redovno pereš lice nakon njihovog korišćenja, vodom, losionom ili gelom za uklanjanje šminke.

Srbijadanas.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter