Izvor: Tanjug
05.08.2021 u 20:25
0

VAKCINA MODERNA šest meseci nakon druge doze efikasna je 93 procenata protiv kovida

 

 Kompanija Moderna Ink. je danas saopštila da je njena vakcina protiv kovid-19 efikasna oko 93 procenata šest meseci nakon primanja druge doze, što je gotovo nikakva promena u odnosu na prijavljenu efikasnost od 94 procenata tokom originalnog kliničkog ispitivanja.

VAŽNO:

VUČIĆ DANAS U VLADIČINOM HANU: Predsednik najavio zaposlenje preko 2500 radnika!

IN MEMORIAM: OVAKO JE ZA HAPPY TV GOVORIO LAZANSKI O SVOM POSLU: Ne postoje istraživački novinari, postoje samo DOBRI I LOŠI!

ANA BRNABIĆ OTKRIVA U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nije važno više da zaposlimo ljude, već da oni imaju veća primanja – PROSEČNA PLATA BIĆE 900 EVRA!

Kompanija je, međutim, saopštila da i dalje očekuje da će biti neophodno primiti još jednu dozu pred zimsku sezonu jer se očekuje smanjenje nivoa antitela.

Moderna Ink. kao i Fajzer Ink. i njegov partner BioNTek SE, koji proizvode sličnu vakcinu zasnovanu na RNK, zalažu se za primanje treće doze vakcine kako bi se održao visok nivo zaštite od kovid-19, posebno pošto su se proširile zaraznije varijante virusa.

Izvršni direktor Moderne Stefan Bansel rekao je tokom konferencijskog poziva da kompanija neće moći da proizvede više od 800 miliona do milijardu doza vakcine ove godine.

„Ne primamo više narudžbine za 2021. godinu jer smo maksimalno opterećeni“, rekao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter