Izvor:
26.03.2018 u 19:18
0

KUBUROVIĆ RAZGOVARALA SA TOADEROM: Rumunija snažno podržava put Srbije ka EU!

Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je sa ministrom pravde Rumunije Tudorelom Toaderom koji je istakao da Rumunija snažno podržava put Srbije ka EU, posebno u okviru pregovaračkih poglavlja 23 i 24, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Ministri su ukazali i da postoje dobri i prijateljski odnosi Srbije i Rumunije, kao i bliska saradnja dva ministarstva, posebno u domenu razmene iskustava u oblasti evrointegracija. Oni su istakli da je potrebno dalje unaprediti tu saradnju, posebno imajući u vidu da je Protokol koji definiše odnose dve države u oblasti pravosuđa potpisan još 2007. godine.

Toader je naglasio da je pravosuđe i u Rumuniji aktuelna tema koja izaziva interesovanje ne samo stručne, već i šire javnosti. Kuburović je navela da je u Srbiji u toku proces izrade predloga ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa, koji je izazvao dosta interesovanja.

Ona je dodala da se radi na usaglašavanju Nacrta teksta izmena Ustava Srbije sa predlozima i sugestima sa javne rasprave, koja je završena 8. marta, i da će posle toga usaglašen nacrt biti prosleđen Venecijanskoj komisiji na mišljenje. Kuburović je naglasila da bez pozitivnog stava te institucije Ministarstvo pravde neće ići u dalju proceduru usvajanja.

Takođe, ministri su razgovarali o zahtevu Rumunije za izručenje Sebastijana Gice. Kuburović je ukazala da se pred Višim sudom i dalje vodi postupak za utvrđivanje ispunjenosti pretpostavki za izručenje i da će nakon odluke suda ministar pravde doneti odluku u najkraćem roku. Ministri su zaključili da Rumunija i Srbija imaju zajedničke ciljeve, a to je pre svega bolji život za građane, bolji standard i unapređenje ljuskih prava, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Happy.tv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter