Izvor:
30.03.2018 u 03:01
0

VUČIĆ I ERDOGAN SAGLASNI: Snaga rukovođenja nije u izazivanju nemira i krvoprolića, već u rešavanju brojnih nasleđenih problema!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, koji je naglasio da visoko ceni hladnokrvnu i mudru reakciju Vučića i vlasti u Srbiji povodom teškog incidenta i napada koje su prištinske vlasti izvele na severu KiM.

Predsednik Srbije je u polusatnom razgovoru upoznao Erdogana sa detaljima teškog incidenta i napada koje su prištinske vlasti izvele na severu KiM i izneo sve činjenice koje su tome prethodile.

Vučić je istakao da je Srbija bila i nastaviće da ulaže u mir i budućnost, ali nikome na svetu ne može da dozvoli ponižavanje sopstvenog naroda i države, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. Predsednik Erdogan je naglasio da visoko ceni hladnokrvnu i mudru reakciju predsednika Vučića i vlasti u Srbiji i rekao da veruje da svi problemi na KiM mogu i moraju da budu rešavani mirnim putem.

Dvojica predsednika saglasila su se da snaga rukovođenja nije u izazivanju nemira i krvoprolića, već u rešavanju brojnih nasleđenih problema. Predsednici Vučić i Erdogan analizirali su bilateralne odnose i konstatovali su da su oni u daljem usponu i da očekuju još bližu saradnju između dve zemlje i razvoj najbližih prijateljskih odnosa dva naroda.

Tokom večerašnjeg razgovora dogovoreno je da predsednik Srbije uskoro ode u zvaničnu posetu Ankari, na poziv predsednika Erdogana, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Kurir
Foto: predsednik.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter