Izvor:
03.07.2018 u 12:25
0

Srpski i ukrajinski predsednik saglasni: „U EU do 2025! Srbija i Ukrajina najbolje zemlje za ulaganje“!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne može građanima Srbije da obeća da će Srbija postati članica EU 2025. godine, ali da je sada, nakon što je to uverenje iskazao predsednik Ukrajine Petro Porošenko, malo optimističniji.

„Danas ste mogli da vidite zašto je Porošenko mnogo bolji političar od mene. On je sa velikim optimizmom najavio 2025, kojoj se obojica nadamo. Ja to ne mogu da obećam građanima Srbije, jer to ne zavisi samo od nas. Mogu samo da obećam da ćemo da radimo sve što možemo“, objasnio je Vučić na zajedničkoj konferenciji za štampu.

Rekao je da nije tako šarmantan, kao Porošenko i da nema taj osmeh, niti energiju da može tako nešto da „proda“ građanima, već da može samo da im obeća da moramo i da ćemo da radimo sve što je do nas.

„Ako Petro kaže da možemo 2025, sada sam i ja malo opmitističniji“, istakao je Vučić.

Na pitanje koje je pravo mesto za investiranje, odgovaram – pod jedan Ukrajina, pod dva Srbija, poručio je danas predsednik Ukrajine Petro Porošenko otvarajući zajedno sa predsednikom Srbije Poslovni forum Srbija-Ukrajina.

"Možda se predsednik Vučić ne bi složio sa mnom oko toga ko je na prvom a ko na drugom mestu, ali to su najbolje zemlje za ulaganje", rekao je Porošenko.

Podsetivši da i sam dolazi iz poslovnog okruženja, Porošneko je izrazio zadovoljstvo zbog prisustva velikog broja preduzetnika, uključujući i one iz drugih stranih zemalja, kao što je Turska.

"To je upravo ono što želim da vidim", rekao je on.

Porošenko je naglasio da mu se veoma dopada stil predsednika Vučića da se ništa unapred ne obećava

"Ništa unapred ne obećavamo,složili smo se sa predsednikom, ali bliski smo STO, blizu smo postizanju sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje", kaže on.

Smatra da kada se reši pitanje žitarica da će to doprineti uklanjanju tarifa i barijera i u ostalim oblastima i da će sve to doprineti jačanju poslovne klime.

Porošenko takođe veruje da dve zemlje mogu mnogo toga da postignu kada je reč o infrastrukturnim projektima, posebno u UKrajini.

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter