Izvor:
30.08.2018 u 06:51
0

MINISTAR DAČIĆ: Priština je izgubila podršku nema više stava da je sve rešeno, a oni to nikako da shvate!

Činjenica da su nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik SAD Donald Tramp razgovarali o Kosovu i dali podršku za razgovore koji vode rešavanju tog pitanja veliki je pomak i dokaz da su se promenile svari, i to u korist Srbije, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

– Veliki pomak je u pitanju i dokaz da su se promenile stvari. Ipak, teška borba nam još predstoji, a od tih na koje treba i dalje uticati, najbitnija je Nemačka – rekao je Dačić.

On se osvrnuo i na izjave koje dolaze iz Prištine, poput one Hašima Tačija da se protivi etničkim granicama, ali da "nije naivan i da zna da Srbiji odgovara da ne žuri sa neizbežnim priznanjem Kosova".

– Priština je izgubila podršku, nema više stava da je sve rešeno. Oni to nikako da shvate, zato tako tagično shvataju sve ove izjave iz sveta, kao i povlačenje priznanja – napominje Dačić.

Pažnju u srpskoj javnosti izazvala je i izjava hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, da je "za poštovanje granica" uz pozivanje na mišljenje Badinterove komisije, ali Dačić kaže da je to licemerno.

– Kad je reč o Badinterovoj komisiji, ona je govorila o međurepubličkim granicama, nigde nije spominjala pokranine, tako da su svi oni koji su priznali kosovo to uradili protiv tava Badinterove komisije. Tu spada i Hrvatska i licemerno je da se oni pozivaju na tu komisiju – kaže Dačić.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/aa_balkans

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter