Izvor: Happy BSC
23.08.2021 u 16:37
0

EKSKLUZIVNA STATISTIKA DR DRAGUTINOVIĆA U „POSLE RUČKA“: Od vakcinisanih NIKO nije umro – nevakcinisani u opasnosti od MUTIRANOG VIRUSA!

 U emisiji „Posle ručka“ gosti su bili eminenti stručnjaci iz sveta medicine u nas. 

Dr Gradimir Dragutinović, dr Vujović, prof dr Vladimir Jakovljević, dr Goran Belojević analizirali su imunizaciju stanovništa vakcinom, sve prednosti i mane. 

Složili su se da su vakcine bezbedne iako su nepoznati dugoročni efekti vakcinacije po zdravlje ljudi. 

Treća doza pojačava imunitet 

Zašto je strah od vakcine i dalje prisutan? Zašto se razboljevaju sve mlađi ljudi? Broj vakcinisanih nije uticao na smanjenje broja zaraženih. 

– Veoma sam rezigniran tim što ljudi  oklevaju ili ne žele da se vakcinišu. Veliki uskličnik za sve one koji si vakcinisani jer do sada nisu upali u  tešku formu bolesti ako se i zaraze Kovid virusom.  Ono što je pšoznato jeste da nema umrlih vakcinisanih i svi su se izvukli bez velikih posledica. U svetu se vodi računa da se poštuju sve mere. Mi smo ranjivi, veoma ranjivi.  Polovinu smo vakcinisali i doveli ih u opasnost da se razbole zbog nevakcinisanih koji mogu da dobiju mutirani virus. U Evropi je vakcina za decu obavezna-Dragutinović. 

– Svi mi, koji smo  odgovorni u struci moramo da baratamo statističkim podacima.  Smrt nakon vakcinacije spada u statstičku grešku-na globalnom nivou.  Kad se vakcinišete imate manju šansu da imate tešku kliničku sliku. Siguran sam u jedno-sve vakcine su bezbedne i štite dobrim delom od korone virusa. Možemo na taj način da da usporimo širenje i da sprečimo teže oblike bolesti. Vreme će pokazati šta će se dešavati. Prva vakcina je bila Sputnjik,  i ona je isprobana prvi put u martu prošle godine. Nije prošlo ni godinu dana, tako da priča o nekom imunitetu je na nivou špekulacije-Jakovljević. 

VAŽNO:

UŽASI NA KOSOVU NE PRESTAJU! Grupa Albanaca pretukla srpskog DEČAKA (12)

SLIKA GOVORI VIŠE OD HILJADU REČI: Mali podelio fotografije NAJLEPŠEG DELA BEOGRADA koji su sugrađani ranije IZBEGAVALI! (FOTO)

CIPRIJANI: Definitivno razmišljam o ulaganju u Beograd – imate sjajnog predsednika!

KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

–  Razumem strah kod ljudi jer vakcinacija uključuje sve aspekte društva i ima mnogo efekata npr.  za kontrolu migracija ljudi, za kontrolu ulazaka u zemlju,  pritisak razne vrste… Nije samo čisto  medicinska stvar. Apsolutno zadire u ljudska prava i invaziona je metoda jer se narušava integritet tela (bodenjem). Svaka metoda koja se bazira na ubadanju podrazumeva i saglasnost.  Ako država ide na prinudu, onda država mora da snosi i sve konsekvence. Ako bi se uvela obaveznost, to znači da nema saglasnosti. To bi otvorilo mnogo sudskih procesa.    Mogući neželjeni efekti vakcina-mogu biti kratkoročni, srednjoročni i dugoročni-ne znamo za njih, jer za to su  nam potrebne godine posmatranja. Kada je počela vakcinacija ja sam rekao da se Srbija opredeli za kinesku vakcinu Sinofarm-to je umrtvljeni virus. Mi imamo 4 ponuđene vakcine i teško je opredeliti se. Nije trebalo da se narod opredeljuje da li će da uzme vakcinu jer voli Putina ili Trampa. To nije političko pitanje. Ja ne bih smeo da kažem da se deca vakcinišu. Niko ne može sa sigurnošću da kaže da li će biti neželjenih efekata ili ne. Vakcina se razvila u pandemiji.  To je po prvi put uda se tako nešto dešava. Za vakcine su bile potrebne godine izučavanja i decenije dok ne počne da se primenjuje. Najveća nepoznanica su dugoročni efeki. Što se mene tiče, mene ne zanima ko je vakcinisan,  a ko ne. Zanima me ko nosi masku.  I vakcinisani i ne vakcinisani mogu biti asimtpomatski nosioci virusa. Panika nije dobra,  ni od korone ni od vakcinacije. Panika je predimenzionirani strah.  Opravdan je strah od vakcine jer se nešto ubrizgava  direktno u krv. Zaobilazi se jetra. Nazalni sprej bi bio bolji nego vakcina jer se unosi onako kako i virus-rekao je Belojević. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter