Izvor: tanjug
02.09.2021 u 08:04
0

NAJJAČI SMO! Pripadnici Vojske Srbije osvojili tri nagrade na vojnim igrama u Rusiji

Predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije osvojili su tri nagrade na Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, nagrade su osvojene u disciplini „Armija kulture“ i to jedno prvo i dva treća mesta, na takmičenju na kome se predstavljaju istorija, tradicija i nacionalna kultura, muzika i folklor zemalja učesnica.

Ministar Vulin poručio đacima: Policija je tu zbog vas, verujte joj!

Nastup srpskog tima organizovala je Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, a nacionalnu kulturu i muziku Srbije predstavili su predstavnici Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, Vojnofilmskog centra „Zastava film“ i Medija centar „Odbrana“, uz članove KUD „Dimitrije Koturović“.

Prvo mesto u originalnom predstavljanju i izvođenju kompozicija na ruskom jeziku, na takmičenju „Armija kulture“, koje je od ove godine zvanična disciplina Međunarodnih vojnih igara pripalo je mladom solisti baritonu Milanu Obradoviću.

Treće mesto u konkurenciji ženskih vokala pripalo je solistkinji Mini Gligorić, koja je privukla veliku pažnju publike.

Treće mesto u konkurenciji petominutnog muzičkog kolaža kojim se predstavljala svaka od 20 zemalja učesnica, po glasovima publike pripalo je čitavoj muzičkoj ekipi Srbije koju su, osim nagrađenih solista činili i major Duško Stamenković na klarinetu i zastavnik prve klase Branislav Ivković na harmonici iz Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane ”Stanislav Binički”, kao i igrači KUD „Dimitrije Koturović“ – Aleksa Ostojić, Jana Simić, Anđela Marković i Jovan Krstić.

Tokom petominutnog predstavljanja Srbije u parku „Patriot“, publika je uživala u srpskom folkloru i Vranjanskoj sviti, melodijama „Tamo daleko“ i „Ovo je Srbija“, šsto je rezultiralo i brojnim glasovima koji su nastup muzičara iz Srbije, odveli na visoko treće mesto.

MINISTAR POLJOPRIVREDE NAJAVIO: Nedimović sa poljoprivrednicima u Beloj Crkvi i Kovinu!

Ekipu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na takmičenju u disciplini ”Armija kulture” predvodio je direktor VFC „Zastava film“ potpukovnik Goran Ikonić.

Najmlađa disciplina, prvi put ove godine uvedena u zvanično takmičenje na Međunarodnim vojnim igrama „Armija kulture“, okupila je i najveći broj učesnika – 20 zemalja.

U Domu prijateljstva u okviru izložbene delatnosti, a u Centralnom domu ruske armije muzičkim numerma, svoju kulturu predstavili su i Azerbejdžan, Angola, Jermenija, Belorusija, Burkina-Faso, Venecuela, Vijetnam, Indija, Iran, Kazahstan, Kina, Laos, Mali, Mjanmar, Rusija, Srbija, Sirija, Tadžikistan, Uzbekistan i Šri Lanka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter