Izvor: Tanjug
02.09.2021 u 18:52
0

MINISTAR RUŽIĆ: Posetio rekonstruisanu školu u Badnjevcu!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetio je danas Opštinu Batočina i obišao Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Badnjevcu, koja je rekonstruisana zahvaljujući investiciji Vlade Srbije i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

U rekonstrukciju izdvojenog odeljenja škole u Badnjevcu, koju pohađa 120 učenika, uloženo je oko 80 miliona dinara.

-To je dovoljan dokaz da Republika Srbija, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja mnogo polaže u te investicije i do sada je od 2016. godine skoro 180 novih škola ili rekonstruisanih starih škola izgrađeno, što dovoljno govori o tome koliko mi procenjujemo da je najbolja investicija investicija u obrazovanje, jer time investiramo u svoju budućnost, jer deca jesu budućnost Srbije. Nastavićemo da radimo na tom polju ali takođe želim da istaknem i da izrazim veliku zahvalnost nastavnicima, po ko zna koji put, kao i vannastavnom osoblju i deci na jednom odgovornom i solidarnom ponašanju ovih prethodnih godinu i po dana- izjavio je Ružić.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ NAGLASIO: Sramota je vređati sve ono što predstavlja zajedništvo i jedinstvo Srbije- srpsku himnu i zastavu!

On je apeluvao na sve one koji se nisu vakcinisali da to učine, zato što je to jedini civilizovan način da se odupremo korona virusu.

– Obrazovni sistem je pokazao da ima jedan visok stepen rezistentnosti prema ovoj pošasti i mislim da smo do sada, zahvaljujući i nastavnom i nenastavnom osoblju, kao i deci i razumevanju roditelja, uspeli da se sa tim izborimo, ali možemo mnogo lakše da se izborimo i da sa ovom novom fazom, takozvanim semaforima, budemo u zelenoj zoni što duže, nadam se i celu školsku godinu, ali to je isključivo moguće ako tu civilizacijsku tekovinu, a to jeste imunizacija protiv svakog virusa pa i protiv ovog, primenimo na pravi način i pokažemo solidarnost i odgovornost prema zajednici- poručio je ministar Ružić.

Kako je istakao, najsenzitivnija zanimanja su upravo zanimanja zdravstvenih i prosvetnih radnika, ali i najplemenitija i najlepša.

Rekao je da mu je drago što ima priliku da otvara rekonstruisane škole u kojima deca mogu da u modernizoivanim uslovima napreduju i doprinose u budućnosti prosperitetu Srbije.

Govoreći o investicijama u izgradnju obrazovnih i stručnih institucija u Kragujevcu, tačnije Centar izvrsnosti i Filološko-umetnički fakultet, ministar je istakao da su oni na listi prioriteta i da će iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope biti opredeljena sredstva za unapređenje nastave visokoškolskog obrazovanja, ne samo u Kragujevcu već i u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Predsednik opštine Batočina Zdravko Mladenović i direktroka osnovne škole „Sveti Sava“ Snežana Ðorđević zahvalili su ministru i Vladi Srbije na tome što vode računa i o školama u manjim sredinama, istakavši da su uslovi za đake u ovoj školi sada mnogo bolji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter