Izvor:
30.01.2019 u 10:20
0

STIVEN BARKLI: Britanija istražuje alternativna rešenja za „nevidljivu granicu sa Irskom“ !

Britanija istražuje alternativna rešenja za "nevidljivu granicu na ostrvu Irska" (backstop) u sporazumu o Bregzitu, nakon što je parlament izglasao da britanska premijerka Tereza Mej ponovo treba da pregovara o uslovima napuštanja EU, izjavio je danas britanski ministar za bregzit Stiven Barkli.

Britanski parlament je u utorak glasanjem doneo odluku da se Mej vrati u Brisel i promeni dogovoreni sporazum o Bregzitu koji uključuje takozvanu "nevidljivu granicu na ostrvu Irska", koja sprečava stvaranje "tvrde" granice sa Irskom, kojoj se brojni britanski poslanici protive.

Dinamika se jeste promenila sinoć i sada daje jasan mandat premijerki Trerezi Mej da se vrati u Brisel – kazao je Barkli.

U više navrata upitan šta bi moglo da bude zamena za "bekstop", Barkli je kazao da ima puno opcija.

Postoji veliki broj opcija, postoje pitanja o uslovima postojećih vremenskih ograničenja, pitanja o uslovima klauzula o izlasku, pitanja o tehnologiji i to će biti fokus pregovora u EU u narednim danima – kazao je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Stiven Barkli/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter