Izvor:
11.03.2019 u 14:04
0

DAČIĆ: Zahvalni smo Tunisu na principijelnoj poziciji što se tiče teritorijalnog integriteta Srbije!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Tunis odluke Prištine razume isključivo kao secesionizam, separatizam i jednostrane akte koji narušavaju međunarodni pravni poredak.

Zahvalni smo veoma Tunisu na principijelnoj poziciji što se tiče teritorijalnog integriteta Srbije.Tunis nije priznao secesiju i jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova. Oni razumeju da je tu reč isključivo o secesionizmu, separatizmu i jednostranim aktima koji narušavaju međunarodni pravni poredak – rekao je Dačić tokom posete toj prijateljskoj afričkoj zemlji.

On je podsetio da dve zemlje vezuje dugogodišnje tradicionalno prijateljstvo koje doseže do Prvog svetskog rata kada je, kako je dodao, posle prelaska preko Albanije 52.000 srpskih vojinika prebačeno u Tunis.

Ovde je posle Prvog svetskog rata ostalo 3.700 srpskih grobova – rekao je Dačić i podsetio da je saradnja dve zemlje bila na vrhuncu u vreme predsednika Habiba Burgibe i Josipa Broza Tita, od kada je i na snazi sporazum o ukidanju viza.

Tunis isto tako može da računa na punu podršku Srbije na svim poljima, jer smo iskreni prijatelji – rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije izrazio je zadovoljstvo razgovorima s predsednikom Tunisa i šefom diplomatije o jačanju saradnje i prijateljstva.

Hoćemo da tražimo zajedničke interese, da se politički podržavamo u međunarondim organizacijama, da razivijamo turizam, mladima da omogućimo da se školuju kroz razne stipendije, da se povezujemo u oblasti vojne i policijske saradnje, u borbi protiv terorizma i svim drugim segmentima – rekao je Dačić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter