Izvor:
30.03.2019 u 15:15
0

VUČIĆ U NOVOM BEČEJU: Obilazi Agroteć!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je posetu Srednjobanatskom okrugu obilaskom fabrike poljoprivrednih mašina DOO Agroteć u Novom Bečeju.

Sa predsednikom su fabriku obišli i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predsednik skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

Ispred fabrike predsednika je dočekao veliki broj meštana koji su nosili zastave Srbije i rukovodstvo jednog dela korporacije Agroteć.

Fabrika nekada poznata kao FOP osnovana je 1950. kao servisna radionica a prva privatizacija urađena je 2009. godine.

Osam godina nakon toga vlasnik je zbog finansijskih poteškoća ustupio proizvodnju današnjem rukovodstvu.

Vlasnik dela korporacije Bata Imre rekao je da u fabrici danas radi 50 ljudi, a da su 2017. proizveli i prodali 243 lake poljoprivredne mašine, dok su 2018. povećali proizvodnju na 316.

Među tim prozivodima su i traktori, dodao je Imre.

Svoje proizvode Agroteć osim u Srbiji distribuira i u regionu, a kako je naveo Imre, postoji i prostor za povećanje proizvodnje.

Imre navodi da je Agroteć danas prepoznatljiv što u odnosu na srpske firme koje su bave istom delatnošć, po kvalitetnijim prozvodima koji sbog toga i nešto skuplji.

Tokom obilaska fabrike, u kojoj rade i Srbi i Mađari, Vučića je vlasnik Bata Imre upoznao sa pojedinostima rada u proizvodnom pognu.

Predsednik mu je sugerisao da se kod ministara poljoprivrede raspita o subvencijama koje država daje za poljoprivrene mašine i opremu, navodeći da država učestvuje i do 50 odsto.

Kako je predsednik naveo, subvencionisanje je jedan od načina da se pomaže firmama kako bi se otvaralo što više novih radnih mesta.

Vučić je u razgovoru sa radnicima istakao da je srećan što ih vidi da zajedno uče i rade.

Poželeo im je puno uspeha i poručio da će država nastojati da pomogne onoliko koliko bude mogla.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter