Izvor: Alo
09.09.2021 u 14:22
0

SRBIJA IDE U KATAR: FIFA donosi dobre vesti!

Srbija nije više lider kvalifikacione grupe, Portugal ima otvoren put ka direktnom plasmanu u Katar, ali je naša selekcija gotovo izvesno obezbedila drugo mesto i plasman u baraž za Mondijal, koji će biti potpuno drugačiji od svih dosadašnjih.

U doigravanjuće se 12 selekcija na tri turnira sa po četiri ekipe boriti za preostala tri mesta za evropske selekcije na Svetskom prvenstvu. To su 10 drugoplasiranih iz kvalifikacija u dve selekcije iz Lige nacija koje su imale najbolje rezultate, a nisu overile vizu za Katar ili makar drugo mesto u grupi.

PROČITAJTE JOŠ:  DA LI ĆEMO VIDETI KATAR? Portugal najveća prepreka!

Najnovije kalkulacije navode da Srbija u ovom trenutku ima odlične šanse da bude domaćin u polufinalu i finalu baraža! Doigravanje za poslednja tri mesta će se igrati po sistemu kao i za EURO – turniri sa po četiri tima, gde se igraju polufinala i finala na jedan meč, a pobednik turnira ide u Katar.

PROČITAJTE JOŠ:  ŠTA DALJE: Koliko je skup remi sa Irskom?

U ovom trenutku, Srbiji se daje 82.8% šansi da će u tom baražu biti domaćin u polufinalnom meču, prema specijalizovanom sajtu „We Global Football“. U baražu će se naći 10 drugoplasiranih i još dve najbolje selekcije iz Lige nacija koje ne idu direktno na Svetsko prvenstvo (verovatno Austrija i Vels). Posle nas, najveće šanse imaju Poljaci, Švajcarci, Šveđani, Česi i Norvežani, a upravo ti timovi ne bi mogli da budu naši rivali u polufinalu baraža, ukoliko bi situacija ostala identična i na kraju novembarskih mečeva.

PROČITAJTE JOŠ: NE PRIZNAJE KOSOVO: Španski fudbaler razbesneo Albance!

Naravno, moguće je i da u baraž „skliznu“ neke od trenutno prvoplasiranih selekcija, poput Hrvatske, Italije, Španije, Holandije, što nam nikako ne bi išlo na ruku. Za Srbiju bi bilo najbolje da svi favoriti opravdaju tu ulogu.

Srbija će na ovoj listi morati da ostane na jednom od prva dva mesta, jer se pretpostavlja da će dva domaćina biti i dve selekcije koje dođu iz Lige nacija, a veoma je moguće da to budu ekipe sa jačim koeficijentom od „orlova“. Zato će do kraja kvalifikacija svaki bod i gol imati važnost, neće biti svejedno da li si drugi sa 14, 15, 16 bodova…

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter