Izvor:
13.04.2019 u 09:55
0

JADRANKA JOKSIMOVIĆ: Poseban akcenat na unapređenje ukupnog društveno-ekonomskog položaja žena i rodne ravnopravnosti! (FOTO)

U okviru Latinoameričke konferencije, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović je učestvovala u Snatijago de Čeileu i na panelu pod nazivom "Žene kreiraju politiku – ono što čini razliku" zajedno sa čileanskim ministrom za žene i rodnu ravnopravnost Izabel Pla i mađarskim državnim ministrom zaduženim za pitanja porodice i omladine Katalin Novak.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, u izlaganju, ministarka Joksimović je podvukla da je Vlada Republike Srbije, predvođena vladajućom Srpskom naprednom strankom, poseban akcenat stavila na unapređenje ukupnog društveno-ekonomskog položaja žena i rodne ravnopravnosti kao principa jednakih šansi i razvojne politike, ciljeva održivog razvoja, kao i da predano radi na smanjenju i iskorenjivanju svakog vida rodne diskriminacije, nasilja i mizoginije.

U tom smislu, pohvaljen je i napredak Srbije u postizanju rodne ravnopravnosti čime se svrstala na 22. mesto među evropskim zemljama prema Indeksu rodne ravnopravnosti.

Učesnici panela su konstatovali da je Srbija jedna od retkih zemalja u kojoj najviše državne funkcije zauzimaju žene, što nije slučaj u mnogim državama stare razvijene demokratije, čime smo između ostalog pokazali da smo društvo koje promoviše ravnopravnost, odgovornost i suštinsko unapređenje razvojnih potencijala svih građanki i građana, kaže se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter