Izvor:
14.04.2019 u 13:57
0

PREDSEDNIK VUČIĆ: Povećanje kapaciteta značiće i novo zapošljavanje!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon obilaska radova na rekonstrukciji I izgradnji Kliničkog centra Srbije, da će sa povećanjem kapaciteta bitii I novog zapošljavanja.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da će, naravno, biti novog zapošljavanja, jer će o će neko morati da opslužuje I 930 bolničkih kreveta I plus 200 novih ležajeva na intenzivnoj nezi.

S obzirom na to da je reč o drastičnom povećanju kapaciteta, neko će o tim pacijentima morati da brine i srećan je, kaže, što će to biti mladi I sredovečni ljudi, lekari i medicinski tehničari i sestre.

Predsednik je najavio i novo povećanje zarada zaposleniama u zdravstvu, istakavši da će nakon tog povećanja, najvećeg u poslednjih nekoliko godina, njihova primanja biti kumulativno viša za 22 do 23 odsto u odnosu na, na primer, 2014.

To, naravno, primetio je predsednik nije procenat sa kojim će oni moći da budu sasvim zadovoljno, ali, svakako, mogu da budu zadovoljniji nego do sada.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter