Izvor:
29.04.2019 u 05:42
0

ALEKSANDRA VUČIĆ IZJAVIO: Premijeri uputili pismo Angeli Merkel i Emanuelu Makronu u kojem traže da Srbija ide brže ka EU!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su premijeri Grčke, Rumunije i Bugarske – Aleksis Cipras, Vjorika Dančila i Bojko Borisov – uputili pismo Angeli Merkel i Emanuelu Makronu u kojem traže da Srbija ide brže ka EU.

Te tri zemlje su, uz Srbiju, članice kvadrilaterale, a nijedna od njih neće biti prisutna na sastanku u Berlinu, iako bi, za razliku od Hrvata i Slovenaca, imali daleko blaži stav prema Srbiji, kao i Mađarska, primetio je Vučić.

– Ali, prijatelji Cipras, Dančila i Borisov su uputili pismo Merkelovoj i Makronu u kojem su se, naravno, založili za stabilnost regiona, ali su tražili i da Srbija ide brže ka EU. Na tome im se zahvaljujem. To do sada nije bilo poznato javnosti. Posebno su se založili za brže pristupanje Srbije EU – kazao je Vučić.

Orban i Sijarto, kaže Vucicć, to, inače, rade na svakom skupu.

– Ti naši susedi su nam mnogo bliži nego neki drugi, ali verujem da ćemo i sa Hrvatskom moći da gradimo bolje odnose – zaključio je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter