Izvor:
07.05.2019 u 15:42
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Prokomentarisala je da zakoni nisu promenjeni zbog gondole! (FOTO)

Izmene nekoliko zakona koje je nedavno usvojila Skupština Srbije nemaju nikakve veze sa izgradnjom gondole u Beogradu, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

-Nijedan od zakona koji je izmenjen nedavno u parlamentu nema nikakve veze sa upodobljavanjem izgradnji gondole-rekla je Mihajlović nakon obilska radova na izgradnji mosta kod Ostružnice.

Navela je da Zakon o planiranju i izgradnji treba da omogući da se veliki infrastrukturni projekti koji su od javnog interesa rade brže, pre svega vezano za proces eksproprijacije

-Što se tiče same gondole, Ministarstvo je u obavezi da izda građevinsku dozvolu za pripremne radove u skladu sa svim onim što zakon nalaže, u tom smislu ništa nije promenjeno u zakonu. Mi bismo prekršili zakon da, recimo, tu građevinsku dozvolu za pripremne radove nismo izdali-kaže Mihajlović.

Sve je, dodaje, urađeno u skladu sa zakonom i u skladu sa planskim aktima Beograda.

Navela je da je Zakon o žičarama izmenjen da bi se uskladio sa sa evropskim standardima.

Prokomentarisala je dolazak delegacije evropske organizacije "Evropa nostra" koja je izrazila veliku zabrinutost i čak najavila da Beogradska tvrđava može da se nađe na listi sedam najugroženijih objekata kulturnog nasleđa u Evropi upravo zbog izgradnje gondole, Mihajlović kaže da je delegacija tražila sastanak sa predstavnicima Ministratsva.

-Mi ćemo se sa njima sigurno sastati. Potpuno je normalno da svi koji su zainteresovani mogu da dođu u Vladu i Grad Beograd i da iskažu svako svoje interesovanje, ne samo oni nego bilo ko drugi i da dobiju sve informacije vezano za planske akte i zakone-rekla je Mihajlović.

Prokomentarisala je da li se odustalo od rušenja nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu, Mihajlović je rekla da je Ministarstvo izdalo rešenje za njegovo rušenje i ponovila da je asistencija policije neophodna za rušenje bilo kog nelegalnog objekta.

-Ni od čega nismo odustali. Mi smo izdali potrebna akta. Kada je jedanput izdato rešenje o rušenje to rešenje postoji, nema drugog, trećeg, petog, povlačenja- kaže Mihajlović.

Navela je da asistencija policije neophodna za svaku vrstu rušenja nelegalnog objekta, bilo da je reč o maloj ili velikoj kući, bilo je da je nelegalni objekata na planini ili u gradu.

-Uvek se radi uz asistenciju policije, kad je budemo dobili mi ćemo sruštiti-navela je ministarka i dodala da što se tiče njenog Ministarstva, svi nelegalno izgrađeni objekti u parkovima prirode moraju i treba da budu uklonjeni.

-Očekujem da reaguju, ne mogu da budu svakako legalizovane. Sve što se nalazi na nasipima ne može da bude legalizovano- rekla je Mihajlović i naglasila da je to sve zbog bezbednosti.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter