Izvor: Kurir
14.09.2021 u 08:43
0

NAJBOLJI TENISER SVETA IPAK NIJE IZGUBIO: Đoković je dobio priznanje zapadnih medija!

Ništa nije bilo onakvo kako smo očekivali u finalu US opena – ni ishod, ni ponašanje publike, ni reakcije sveta na ubedljiv poraz Đokovića od Medvedeva.Nadali smo se, i iskreno očekivali da će titula na poslednjem grend slemu u sezoni pogurati Novaka ka teniskoj besmrtnosti i staviti tačku na priče o najboljem koji je ikada igrao ovaj sport.

PROČITAJTE JOŠ: Jovan Damjanović novi selektor omladinske reprezentacije: Pokušaću da prenesem na svoje igrače kulturu igranja za nacionalni tim

Nadali smo se, i iskreno očekivali da će titula na poslednjem grend slemu u sezoni pogurati Novaka ka teniskoj besmrtnosti i staviti tačku na priče o najboljem koji je ikada igrao ovaj sport.


Nažalost, nismo dočekali da Đoković kompletira kalendarski grend slem i osvajanjem 21. trofeja na najvećim takmičenjima ode korak ispred Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Međutim, turnir u Njujorku nam jeste doneo stvari koje ranije nismo viđali, jer je Novak dobio priznanje kakvo nije nikada pre. Dvojica, u ovom trenutku, najvećih rivala, Aleksander Zverev i Danil Medvedev su nakon mečeva sa Srbinom u polufinalu i finalu javno poručili: „Đoković je najbolji svih vremena“.

Velika je to stvar jer su teniseri ranije masovno podržavali Nadala i Federera, a dolazi od igrača koji su u prethodnom periodu ozbiljno mučili našeg asa. Zverev je Đokovića pobedio u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju, dok je Medvedev pobedom na Artur Ešu smanjio na 5:4 u međusobnim susretima sa Novakom.

PROČITAJTE JOŠ:PROMENJEN SISTEM: U plej-of više ne idu četiri ekipe!

Takođe, zanimljiva je i promena raspoloženja njujorške publike, ali i medija u Americi u čijim očima je Đoković preko noći od zlikovca postao heroj priče koja nije imala srećan kraj.

Novaku su u prethodne dve nedelje u Njujorku zviždali, vikali usred poena, čak se prvi teniser sveta i svađao sa pojedincima sa tribina, a onda se sve promenilo u meču za pehar.

Neverovatna podrška je stizala za Srbina sa prepunih tribina Artur Eš stadiona. Kao da su navijači odjednom shvatili da imaju priliku da prisustvuju istoriji, pa su u poslednjem setu i preterali sa bukom u trenucima kada je Medvedev servirao.

Slična je situacija i sa medijima „preko bare“ koji su Novaka na kraju predstavili kao simpatičnog tenisera koji samo pokušava da ispiše istoriju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter