Izvor: Novosti Magazin
18.09.2021 u 14:27
0

ČAJ OD LEŠNIKA: Idealan za proširene vene i uporne hemoroide

Jesen je u znaku orašastih plodova, koji upravo sazrevaju tokom ovog vremena. Tako je i sa lešnikom, plodom koji daje ogromnu energiju organizmu, poboljšava koncentraciju i pozitivno utiče na celokupni nervni sistem.

Obilje ulja koje sadrži lešnik, pozitivno deluje na zdravlje srca i krvnih sudova, a dobro je i za negu kose i kože.

PROČITAJTE JOŠ: Nizak rast prouzrokuje veće probleme kod dece!

Prema rečima mnogih nutricionista, poželjno je umereno unošenje lešnika, do 30 grama na dnevnom nivou.

Pored ploda, koji ima mnogo benefita, kora u kojoj se nalazi lešnik je takođe zdrava. Od nje se pravi čaj koji pomaže kod mnogih tegoba.

PROČITAJTE JOŠ:  Koliko puta treba iskoristiti isti peškir?

Čaj od kore ploda lešnika ima istaknuto mesto u narodnoj medicini, jer se od njega prave obloge za otvorene rane koje nastaju usled proširenih vena, a pored toga, ovaj čaj je dobar i kod lečenja hemoroida, kao i urinarnih infekcija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter