Izvor:
26.08.2019 u 18:27
0

MIROVNA KONFERENCIJA O KOSOVU: Da li je to novi Dejton?

Govoreći o mogućim raspletima u odnosu Beograda i Prištine, austrijski diplomata Volfgang Petrič predložio međunarodnu konferenciju.

Od poslednjeg zvaničnog briselskog gonga prošlo je tačno 278 dana, a novu rundu dijaloga odlažu, za početak, prištinski izbori.

Čovek koji sebe opisuje kao seniora u međunarodnoj politici, Volfgang Petrič, kaže to je zastoj, iza koga bi trebalo da usledi promena formata.

Dakle, briselski dijalog bi mogao da bude zamenjen, a mogao bi i da preživi, pa da se ili završi sporazumom ili da propadne. Spekulacije brojne, a šta nas čeka na kraju.

– Postojanje političkih pregovarača umesto tehničkih koji čiste probleme u sesijama daleko od javnosti a onda glavni pregovarači u organiziaciji EU, gde ne isključujem mogućnost da tu sede i Ameri i Rusi možda na to misli Petrič dođu dva tri puta dogovore potpišu i onda ne vidim čemu završnica – kaže politički analitičar Dušan Janjić

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter