Izvor: Kurir
30.09.2021 u 09:11
0

GRADONAČELNIK BEOGRADA: Crtanje grafita biće kažnjivo!

Godinama unazad traje borba gradskih vlasti sa grafitima. Poruke na fasadama mogu biti ljubavne, šaljive, ali ima i onih uvredljivih.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić govorio je dokle se stiglo sa ovom borbom.

PROČITAJTE JOŠ: IZMENE U SAOBRAĆAJU VOZOVA!

„Moramo razlikovati grafite koji se pišu gde god se stigne i murale, gde se tačno definišu pozicije, i gde oni na određeni način ukrašavaju naš grad. Pre neki dan smo imali novi mural na Čukarici, predivan, sa Dostojevskim.“, istakao je Radojičić.

PROČITAJTE JOŠ: Za Beograd velika čast: GORAN VESIĆ UGOSTIO BALETANA HULIJA BOKU!

On je naveo da je u prethodnom periodu očišćeno više stotina kvadrata.

„Grad Beograd je rešio da krene u akciju sa čišćenjem grafita, i u prethodnom periodu oko 10.000 m² grafita je očišćeno, u šest gradskih opština. „, naveo je Radojičić.

Procedura koja se izvodi radi uklanjanja grafita zahteva određene faze, a ono što je dobro, jeste da se i posle uklanjanja grafita sprovodi mera sprečavanja za njihovo nastajanje na istom mestu.

„Postoji tačno određena procedura, koja se sastoji iz različitih faza. Na kraju se nanosi posebna materija koja sprečava mogućnost ponovnog pisanja grafita na tom mestu.“, opisao je Radojčić i pozvao sve građane koji rade grafite na ovaj način, da to više ne čine, jer je i kažnjivo.

Skidanje grafita se radi u određeno doba godine, od maja pa do kraja oktobra, dok ne počnu jake kiše i hladno vreme.

Donesena je odluka u kojoj svi pravni subjekti u kulturnim celinama moraju da održavaju svoju fasadu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter