Izvor: Novosti
03.10.2021 u 18:53
0

OGLASIO SE KOMANDANT KFOR-a: Federiči- Spremni smo da ispunimo važan zadatak

Komandant KFOR-a general-major Franko Federiči obišao je danas jedinice KFOR-a raspoređene na prelazima Jarinje i Brnjak, saopšteno je iz Komande KFOR-a.

KFOR je pojačao svoje privremeno prisustvo na severu Kosova, u znak podrške sporazuma imeđu Beograda i Prištine o povlačenju ROSU i uklanjanjna barikada na prelazima Jarinje i Brnjak, gde us Srbi protestovali, zbog uredbe o privremenim tablicama za vozila koja ulaze na Kosovo i Metohiju sa srpskim regpostarskim tablicama i dolaska Rosu.

PROČITAJTE JOŠ:  INCIDENTI KOD BUJANOVCA: Uništavali automobile uz psovanje srpske majke i sve snimili (VIDEO)

– Jedinice Kfora potpuno su spremne za obavljanje ovog važnog zadatka u cilju podrške lokalnoj i regionalnoj stabilnosti -rekao je general-major Franko Federiči, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je proteklih dana vodio razgovore sa svim uključenim stranama i redovno izveštavao specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka i komandni lanac  NATO.

PROČITAJTE JOŠ:  MASOVNA TUČA MIGRANATA KOD KIKINDE: Tri muškarca teže povređena, jedan životno ugrožen!

– Zahvaljujem institucijama na Kosovu (i Metohiji), gradonačelnicima severnih opština i svim zainteresovanim stranama koje su doprinele deeskalaciji situacije na njihovim naporima, i radujem se što ću ostati u kontaktu sa njima – istakao je Federiči.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter