Izvor:
01.11.2019 u 06:52
0

BEOGRAD: Vlada i Predsedništvo se sele na novu adresu!

Predsedništvo i kompletna Vlada Srbije, skoro sva ministarstva trebalo bi u naredne dve godine da se presele u Palatu Srbija.

Taj plan postoji već dugo, ali sada postoji i rešenost da se on sprovede i njegova realizacija bi trebalo da počne u narednih nekoliko meseci.

Preseljenje u Palatu na Novom Beogradu značilo bi da su sva ministarstva na jednom mestu, to bi povećalo efikasnost, skratilo vreme za koje određeni posao mora da se uradi – kaže izvor iz vrha vlasti.

Palata Srbija, nekada Palata Federacije ili SIV, sagrađena je između 1947. i 1959, prostire se na 5.500 kvadratnih metara, ima svečanu dvoranu koja može da primi 2.000 zvanica, šest salona i oko hiljadu kancelarija.

Posebnu vrednost čine dela jugoslovenske likovne i primenjene umetnosti, među kojima se posebno ističu radovi Petra Lubarde, Antona Augustinčića, Frana Kršinića, Peđe Milosavljevića, Stojana Aralice, Milana Konjovića, Ignjata Joba i drugih.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter