Izvor: Happy BSC
07.10.2021 u 10:43
0

BOLE VAS ZGLOBOVI ZBOG PROMENE VREMENA? 4 leka koja će ODMAH rešiti problem

U ovom periodu najčešće se javlja tup bol u zglobovima i kostima koji mnogima od nas zadaje velike probleme. Kako biste olakšali postojeće tegobe, isprobajte prirodne lekove za koje savetuju doktori.

ZAŠTO BOLE ZGLOBOVI I KOSTI

Zbog velike i nagle promene vremena, reumatske tegobe značajno se intenziviraju. Zglobovi nam omogućavaju kretanje, ali zbog trenja i pritiska – mogu se lako upaliti. Reumatski artritis je najzastupljenija bolest zglobova, a s godinama se povećavaju šanse za oboljevanje od istog.

Neaktivan način života, međutim, pogoršava stanje, pa čak i kod mladih osoba. Prvi način prevencije jeste izbegavanje nekretanja, to jest sedenja satima na jednom mestu (naročito pred računarom). Hodanje i umereno upražnjavanje sporta (laganim vežbanjem) odličan je način da se zglobovima pruži adekvatna zaštita.

PROČITAJTE JOŠ:  Svakodnevno jedite šaku oraha: REŠAVA MNOGE PROBLEME!

Bol u zglobovima nogu i ruku može i te kako narušiti kvalitet života, i u velikoj meri otežati vaše svakodnevne aktivnosti. U slučaju učestalih tegoba, obavezno se javite lekaru, radi postavljanja tačne dijagnoze i terapije.

PRIRODNI LEKOVI PROTIV BOLOVA U ZGLOBOVIMA

Maslačak ublažava tegobe

Bogata kalijumom, gvožđem, vitaminima B, C, D i A, ova biljka poseduje snažna protivupana svojstva. Stoga se široko primenjuje za ublažavanje bola uzrokovanog artritičnim oboljenjima. Efikasno deluje kako protiv simptoma reumatoidnog artritisa i gihta, tako i ostalih hroničnih bolesti zglobova.

Naučnici su ustanovili kako maslačak ima sposobnost ispiranja toksičnih materija koje uzrokuju upalu zglobova i mišića. Takođe, snižava nivo mokraćne kiseline u telu, čime se redukuju bolovi u zglobovima, kao i ukočenost, te se poboljšava njihova pokretljivost.

Bela vrba protiv artritisa

Kora ove rasprostranjene vrste vrbe smatra se prirodnim aspirinom i takođe je moćno sredstvo protiv bolova izazvanih artritisom. Sadrži aktivnu materiju salicin, koja snižava temperaturu i redukuje upale blokirajući delovanje prostaglandina. Ove supstance su odgovorne za zapaljenske procese u organizmu, te na taj način ublažava uporan bol u zglobovima .

Napomena: preprati od ove biljke u velikim dozama mogu izazvati stomačne tegobe. Oni se ne preporučuju osobama koje redovno uzimaju lekove protiv zgrušavanja krvi, kao ni onima alergičnim na aspirin.

PROČITAJTE JOŠ:  Saveti za one koji dugo sede za računarom

Đumbir

Ispitivanja su pokazala da je đumbir za zglobove podjednako efikasan kao i lekovi protiv bolova, na primer, ibuprofen. 

Iako je reč o jednom od najpopularnijih analgetika, istraživanje koje je objavljeno u časopis “Arthritis” pokazuje da on ne smanjuje nivo citokina u telu.  Podsećamo to su supstance koje šire upalne procese u telu i povezane su s pogoršanjem simptoma artritisa i osteoartritisa.

Hmelj

Hmelj, koji je inače glavni sastojak piva, ovde može biti od velike pomoći. Cvetovi ove biljke sadrže brzodelujuće antiupalne i analgetske materije, efikasnije čak i od ibuprofena i aspirina. Ljudi dobro tolerišu i potpuno su bezbedne za primenu.

Vrlo brzo ispoljavaju svoje dejstvo. Naročito su korisne u slučaju nervnih bolova, kao što je zubobolja. Potražite u apotekama suplement sa ekstraktom cvetova hmelja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter