Izvor: magazin.novosti
17.10.2021 u 09:06
0

REŠITE SE MIGRENE: Pet najboljih prirodnih suplemenata za PREVENCIJU

Hroničan problem sa migrenama je sve učestaliji tokom velikih temperaturnih promena u toku dana

Medicinski lekovi za prevenciju upornih migrena su trenutni, imaju efekata dok ih koristimo, ali dugotrajno ne mogu rešiti ovaj problem i uz to, mogu ostaviti trajne negativne posledice. Na svu sreću, postoje brojne alternativne metode u obliku nutritijenata i vitamina koji će doprineti trajnijem rešenju ovog problema.

PROČITAJTE JOŠ: NESANICA: Šest načina da LAKŠE utonete u san

Vitamin B2

Vitamin B2, poznat i kao riboflavin ili vitamin G, član je porodice vitamina B-komleksa. Male količine ovog vitamina rastvorljivog u vodi nalaze se u gotovo svim namirnicama biljnog i životinjskog porekla. Ovaj vitamin je najvažniji za više važnih funkcija u organizmu, a takođe učestvuje i u procesu metabolizma ugljenih hidrata, proteina i masti.

Magnezijum

Tačan mehanizam delovanja magnezijuma na olakšanje simptoma ili smanjenje učestalosti migrenoznih napada još je nejasan, međutim smatra se da deluje na jedan ili više od sledećih načina: modulacijom serotoninskih receptora, a tokom napada nivo serotonina je izuzetno snižen, smanjujući ekscitabilnost NMDA receptora, glutamatni receptori; glutamat – glavni ekscitacijski neuroprenosnici, smanjujući nivo C reaktivnog proteina.

Vitamin D

Izveštaj predstavljen na sastanku Američkog društva za glavobolju otkrio je da 40 odsto ljudi sa migrenom ima nizak nivo vitamina D. Oni sa nedostacima takođe su razvili migrenu ranije u životu. Ako imate manje od 20 ng/ml, imate nedostatak vitamina D. Nivoi od 20 do 30 ng/ml smatraju se niskim, a 30 do 74 ng/ml predstavljaju normalan opseg.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter