Izvor: We Are the Mighty
18.05.2020 u 12:27
0

AMERIKANCI U PANICI Rusi pripremaju novo morsko čudo, moćniji od „Kaspijskog čudovišta“! (FOTO)

Rusija priprema novo „morsko čudovište“!

OBAVEZNO PROČITAJTE

ŠOKANTNO PRIZNANJE BILJANE R! Muž me tera u prostituciju jer smo pukli zbog korone!

COVID 19, SLUČAJ VRANJE! KISIĆ -TEPAVČEVIĆ: Ovo nije trebalo da se dogodi!

PAVLE PRED SMRT PREDVIDEO: Joanikije će biti patrijarh!

NA SELU JE BOLJE! Kragujevčani započeli unosan biznis!

Nova moćna letelica – ekranoplan A-050, moći će da preveze 100 članova posade ili devet tona tereta, razvijajući brzinu do 450 kilometara na čas, ne samo na vodenoj površini, već i po ledu ili ravnoj stepi, piše američki list „Mi smo moćni” (We Are the Mighty).

Prema navodima ovog izdanja, leteći brod na osnovi dinamičkog vazdušnog jastuka, trebalo bi da počne da se koristi ove godine. Prema navodima, A-050, biće unapređena verzija eksperimentalnog „Кaspijskog čudovišta“, koji je poslužio kao osnova za ekranoplan-nosač raketa „Lunj“.

Кako se navodi, najpoznatiji i najuspešniji ekranoplanovi SSSR su pojekti „Lunj“ i „Orlenok“.


POČETAK…

Prvi ekranoplani konstruisani su Sovjetskom Savezu u Centralnom Hidrofilskom Dizajnerskom Birou. U periodu od 1961. do 1990. konstruisano je nekoliko različitih tipova ekranoplana, koji su osim vojne primene, trebali da imaju i civilnu svrhu.


Višetonske mašine tipa „Lunj“ ubrzavale su do pet stotina kilometara na sat, bile su naoružane protivbrodskim raketama i praktično nevidljive za radare. Manji po dimenzijama „Orlenok“, mogao je da preveze do 150 vojnika i nekoliko borbenih vozila pešadije, prenosi Sputnjik.

Trenutno konstruktori predlažu Ministarstvu odbrane novu generaciju ekranoplanova. Zahvaljujući primeni modernih materijala, A-050 „Čajka-2“, teška je oko 50 tona i može da preveze stotinu vojnika ili devet tona tereta. Pomoću avio-motora „Čajka“ će dostizati brzinu do 450 kilometara na sat, ne samo na vodenoj površini, već i po ledu ili ravnoj stepi, a moći će da pređe do pet hiljada kilometara.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

LEKOVITE I MOĆNE Počela je sezona, a ovo voće je 10 puta bolje od aspirina!

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Evo kakvo nas vreme očekuje!

DOKAZALA I NAUKA: 11 bapskih priča koje su APSOLUTNA ISTINA!

LEPA LUKIĆ PRVI PUT NAKON IZOLACIJE: Za 50 godina nisam ovo doživela (VIDEO)

OVO NIJE TEORIJA ZAVERE VEĆ NOVO ČOVEČANSTVO Pročitajte 24 tačke Agende Novog svetskog poretka (FOTO)

Ranije je ministar za industriju i trgovinu Rusije Denis Manturov izjavio da Rusija priprema perspektivni ekranoplan s raketnim naoružanjem. Prema njegovim rečima, ekranoplan će se koristiti za zaštitu Severnog morskog puta i patroliranje Crnim i Кapsijskim morem.

Iako ekranoplani liče na avione – oni to nisu. Reč je o vozilima koji mogu da se vinu u vazduh svega nekoliko metara iznad površine vode, a koriste efekat tla, odnosno silu zemljine teže i funkcionišu na principu sabijanja vazduha između krila ekranoplana i vodene površine.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter