Izvor: Tanjug
19.05.2020 u 14:42
0

MINISTAR POTPUNO ISKREN Moguća još samo pojava pojedinačnih žarišta Kovida-19

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić kaže da ne očekuje pogoršanje epidemiološke situacije na području Republike Srpske, ali da je moguća pojava pojedinačnih žarišta.

Nakon značajnih relaksacija mera Šeranić je rekao da je zadovoljan kako se građani ponašaju i to od početka krizne situacije.

On očekuje da se u narednom periodu građani pridržavaju pravila o fizičkoj distanci, da nose maske kako je preporučeno i da održavaju higijena ruku.

Šeranić je u intervjuu za Anadoliju rekao da će u narednom periodu biti takozvanih džepova u epidemiji s obzirom na to da virus cirkuliše, te da se mogu očekivati pojave ograničene epidemije, kao što se dogodilo na Braču u Hrvatskoj ili u Vranju u Srbiji.

Prema rečima Šeranića, nemoguće je predvideti svaku životnu situaciju, a da nakon relaksacije mera pristižu i povratne informacije sa terena, na osnovu čega se traže najbolja rešenja uz koja će ljudi biti zaštićeni, a da se život i razni procesi nastave.

Faza relaksacije mera trajaće do kraja maja, nakon čega će uslediti procene uz epidemiološki i inspekcijski nadzor, rekao je između ostalog Šeranić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter