Izvor: Tanjug
23.05.2020 u 13:07
0

SRBIJA ULAŽE 2 MILIONA U FOND ZA BORBU NAŠIH NAUČNIKA PROTIV KORONE! Ovo je do sada postignuto!

Fond za nauku Srbije otvorio je „Specijalni program istraživanja COVID-19“, čiji je ukupni budžet od dva miliona evra namenjen projektima koji će doprineti efikasnom naučnom odgovoru na pandemiju korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

JOŠ JEDNA SKANDALOZNA MERA U CRNOJ GORI! Bogati ne moraju u karantin! Za sve ostale obavezan!

EKSKLUZIVNO! NAJBOLJI SRPSKI TRAVAR SA TARE: Ovo je vekovni recept za polipe! (VIDEO)

PRVI PUT NAKON TRI DECENIJE! Amerika izvodi NUKLEARNU PROBU!

RASISTIČKI ISPAD ALBANSKOG LOBISTE: Ako glasate za Trampa onda niste crnac!

RUSIJA: Primenjivaćemo sporazum o OTVORENOM NEBU

DR KON O DRUGOM TALASU KORONE: Moramo da čuvamo zdravstveni sistem!

ALBANIJA ŠALJE VOJSKU NA KOSOVO

V.d. direktora Fonda za nauku Srbije Milica Ðurić Jovičić kaže da postoji veliki broj naučnika u Srbiji sa inovativnim rešenjima koji mogu doprineti daljoj borbi protiv pandemije.

– Za neverovatno kratko vreme otvorena je laboratorija Vatreno oko, napravljen je srpski ELISA test, respirator, i još mnogo toga – rekla je Ðurić Jovicić.

Kako je saopštio Fond za nauku Srbije, Ðurić Jovičić je navela da se u okviru ovog programa očekuju predlozi koji mogu brzo pružiti efikasna rešenja i doprineti borbi protiv COVID-19, ali i drugih prirodnih katastrofa.

Program ima unapred propisane teme koje su grupisane u okviru (bio)medicinskih nauka, (bio)medicinskog inženjerstva i informacionih tehnologija, kao i ekonomskih, socioloških, psiholoških istraživanja i upravljanja složenim sistemima.

OVO MORATE ZNATI

RASPADA SE NATO! Povlače se potpisi sa sporazuma!

SADA JE SVE JASNO! Bil Gejts PATENTIRAO KORONU JOŠ 2018!

AMERIKA SE SPREMA ZA RAT! Noćas testirali MOĆNO LASERSKO ORUŽJE! (VIDEO)

OVO NEĆE PROĆI! SPREMAJU NAPAD NA SRBE! Provaljen PODLI PLAN Prištine i Podgorice

KRISTIJAN UDARIO NA MARIĆA Ovo je žestoki momak poručio legendi novinarstva (VIDEO)

Program podržava primenjena naučna istraživanja, međunarodnu saradnju, kreiranje multidisciplinarnih timova, kao i konzorcijumsko podnošenje projekata.

Predloge projekata mogu podneti istraživači zaposleni u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama.

Ukupan budžet programa je dva miliona evra, a finansira se iz zajma Svetske banke kroz „Projekat akceleracije inovacija i podsticanja rasta preduzetništva u Republici Srbiji (SAIGE)“.

Ukupan budžet po projektu je 200.000 evra, uz izuzetak za istraživanja iz biomedicinskih oblasti gde je dozvoljena kupovina kapitalne opreme i u tom slučaju može biti odobreno do 500.000 evra za projekat.

Rok za podnošenje predloga projekata je 10. jun, a u Fondu za nauku Srbije navode da istraživači prvo treba da podnesu skraćene verzije predloga projekata koji će ići na evaluaciju programskog odbora, a nakon toga će naučnici, koji budu najviše ocenjeni prema definisanim kriterijumima, biti pozvani da dostave celokupan predlog projekta.

Početak realizacije projekata očekuju već tokom avgusta.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter