Izvor: tanjug
03.11.2021 u 22:26
0

BALKANSKA MAFIJA GLAVNI SAVEZNIK OZLOGLAŠENOG OTANIJELA: Kolumbijska mafija rasturala drogu po regionu

Kolumbijska narko-mafijaška organizacija „Clan del Golfo“, čiji je vođa Otonijel uhvaćen krajem oktobra, ima balkansku mafiju kao saveznika, i to kao jednu od svojih pet glavnih međunarodnih veza, saopštila je kolumbijska policija.

-Ova zločinačka organizacija ima pet glavnih saveza za šverc kokaina na različitim geografskim širinama: u Meksiku, u kartelima Halisko Nueva Generasion i Sinaloa, u Evropi kalabrijsku i sicilijansku mafiju i mreže za trgovinu drogom na Balkanu-  glase navodi iz dokumenta kolumbijske policije koje je na današnjoj konferenciji za novinare pročitao šef kolumbijske policije general Horhe Luis Vargas.

PROČITAJTE JOŠ: OPET PROBLEMI U RADU DRUŠTVENIH MREŽA: Žalbe korisnika na otežano pristupanje Fejsbuku, Instagramu i Mesindžeru

Vargas je objasnio da je iz Kolumbije i Centralne Amerike droga ubacivana u brodske kontejnere, koji su zatim prebacivani do Holandije i Španije, a odatle kopnom na Balkan.

PROČITAJTE JOŠ: PROGLASILI ERDOGANA MRTVIM! Uhapšeno 30 osoba zbog širenja lažnih vesti

Vođa „Clana del Golfo“, Dario Usuga, zvani Otonijel, uhvaćen je 24. oktobra u regionu na severozapadu zemlje i i trebalo bi uskoro da bude izručen u SAD.

Otonijel se smatra jednim od najopasnijih svetskih trgovaca narkoticima, a „Clan del Golfo“ broji oko 3.500 ljudi, prema zvaničnim podacima kolumbijske policije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter