Izvor: Tanjug
04.11.2021 u 09:00
0

SUKOBI U ETIOPIJI: Odlazi osoblje vlade SAD-a, nemiri na severu napreduju

Američka ambasada u Etiopiji odobrila je dobrovoljni odlazak vladinog osoblja i članova porodice zbog oružanog sukoba u toj zemlji, dok pobunjeničke snage Narodnooslobodilačkog fronta (TPLF) na severu zemlje napreduju. 

Odluka je doneta nakon što su Sjedinjene Američke Države u sredu izrazile da su ozbiljno zabrinute zbog eskalacije nasilja i širenja neprijateljstva, ponavljajući poziv na obustavu vojnih operacija u korist pregovora o prekidu vatre, prenose strani mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: BALKANSKA MAFIJA GLAVNI SAVEZNIK OZLOGLAŠENOG OTANIJELA: Kolumbijska mafija rasturala drogu po regionu  

– Stejt department je odobrio dobrovoljni odlazak američkih službenika i članova porodica koji su zaposleni u službama Etiopije zbog oružanog sukoba, građanskih nemira i moguće nestašice snabdevanja. Putovanje u Etiopiju nije bezbedno i vrlo je moguća dalja eskalacija sukoba i nasilja. Vlada Etiopije je ranije ograničila i isključila internet, mobilne podatke i telefonske usluge tokom i nakon građanskih nemira – navodi se u saopštenju ambasade. 

Portparol vlade Legese Tulu nije odgovorio na telefonski poziv u kojem je tražen njegov komentar za saopštenje američke ambasade. 

PROČITAJTE JOŠ: OPET PROBLEMI U RADU DRUŠTVENIH MREŽA: Žalbe korisnika na otežano pristupanje Fejsbuku, Instagramu i Mesindžeru   

Etiopija je u utorak proglasila vanredno stanje, a snage iz severnog regiona Tigraj prete da će napredovati ka prestonici Adis Abebi.

Očekuje se da će specijalni američki izaslanik za rog Afrike, Džefri Feltman, doputovati u Adis Abebu kako bi izvršio pritisak za zaustavljanje vojnih operacija na severu i takođe se očekuje da traži početak pregovora o prekidu vatre. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter