Izvor: Alo
16.08.2020 u 15:16
0

PROBLEMI I PERIPETIJE: Srbi koji poseduju nepokretnost u Grčkoj nemaju način da izmire dugove!

Usled pandemije korona virusa države su, prema ličnim odlukama i po preporukama uvodile mere prevencije, tako je i Grčka ostala uskraćena za srpske turite, ali i obrnuto.

SAZNAJTE JOŠ:

Dr Kon obelodanio da ĐACI NEĆE MOĆI DA NOSE BILO KOJU MASKU kada idu u školu, već isključivo SPECIJALNE!

POGLEDAJTE KAKO BAHATI VOZAČI POKUŠAVAJU DA PREVARE „OKO SOKOLOVO“: Od kazni za 5 dana ISPLATILI TREĆINU VOZILA (VIDEO)

Srbija je uvela OBAVEZAN PCR TEST ZA 4 ZEMLJE koje imaju više od 25 zaraženih na 100.000 stanovnika: Napravila je ova DVA IZUZETKA!

TIODOROVIĆ: Imamo dva “Vatrena oka“, brzo stižemo do rezultata testova!

SVEŠTENIK UHAPŠEN U GRČKOJ: Pozivao vernike da ne nose maske u crkvi!

UDES KOD SEVOJNA: Automobil sleteo sa kolovoza i PREVRNUO SE!

Kabinet grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa obavestio je, zvanično, početkom meseca jula da su granice za srpske državljane zatvorene, ali ovo se nije odnosilo za neophodna putovanja za koja su potrebni posebni protokoli i dozvole.

Ipak, pored ogorčenih turista koji su unapred uplatili svoje aranžmane, javili su se i onkološki pacijenti koji bi trebalo da imaju prioritet, ali i oni koji su investirali u državu Grčku kupivši nepokretnosti koje sada ne mogu da koriste.

Niko nije dao zvanično obaveštenje o eventualnom reprogramiranju dugovanja prema državi čiju granicu ne mogu da pređu.

Iz Ambasade Srbije u Atini, dobili smo odogovor da je Srbima koji poseduju imovinu u Grčkoj omogućen ulazak u zemlju uz dozvolu koju izdaje Ambasada Grčke u Beogradu, te da je ulazak u Grčku ovim građanima odobren, ali uz sve pokušaje da se sa zvaničnicima stupi u kontakt od strane Udruženja vlasnika nepokretnosti u Grčkoj, nisu se odazvali osim cirkularnim, automatizovanim mejlom u kojem se navodi da je ulazak u Grčku nemoguć.

Napominjemo, vlada Grčke je omogućila ulazak u zemlju sezonskim radinicima koji rade na plantažama, diplomatskim licima i medicinskom osoblju, ali u cilju pomoći.

Takođe, u državu Grčku mogu ući i student koji studiraju na tamošnjim univerzitetima, ali i putnici u tranzitu.

Slična se situacija dešavala i sa ostalim zemljama, kao i sa Crnom Gorom, ali su, čini se, restriktivne i radikalne mere ograničenja najviše odnosile na državljane zemlje trećeg sveta – Srbije od strane Grčke.

Neočekivana i očita politizacija, a ovime je postalo jasno, uključujuči upornost da se ostrvo Vido, gde počivaju Srbi stradali u Prvom svetskom ratu, pretvori u letovalište za turiste.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter