Izvor: Tanjug
27.08.2020 u 20:42
0

Zbog KORONE na Kosovu i Metohiji ODLOŽEN POČETAK ŠKOLSKE GODINE!

Na današnjem sastanku kojem su prisustvovali ministar prosvete Ram Ljikaj, ministar zdravlja Armend Zemaj, predsednik kosovoskog Nacionalnog instituta za javno zdravlje Naser Ramadani, predstavnici Sindikata obrazovanja i Saveta roditelja odlučeno je da se na KiM odloži početak nove školske godine za 14. septembar.

Kako se navodi, ta odluka je doneta posle zahteva Sindikata obrazovanja da se odloži taj proces, jer škole nisu uspele da se pripreme, javlja Koha, a prenosi Kosovo onlajn.

Prema toj odluci, početak školske godine se odlaže kako bi se pružili bezbedni uslovi za decu, nastavnike i roditelje: distanca, nošenje maske i higijena.

OVO MORATE ZNATI

JEZIVA TRAGEDIJA NA PANČEVAČKOM PUTU: Mnogo krvi i stakla na mestu nesreće

ŠOKANTNI DETALJI TRAGEDIJE U LAZAREVCU: SOTONA JE UŠLA U MOJE SRCE

JEZIVA NESREĆA! KRENULI U ZORU DA BERU PEČURKE PA POGINULI: Mladić pod dejstvom alkohola izazvao nesreću

DONETA ODLUKA: Borisu Džonsonu zavisi budućnost od nje

SINIŠA MALI APELUJE: Javni poziv za hotelijere kreće sledeće nedelje

– To će obezbediti veću opštu mobilizaciju u suočavanju sa pandemijom na KiM“, naglašava se u toj odluci.

Takođe je dogovoreno da se do 14. septembra, do početka školske godine, radi na uspostavljanju procesa i mehanizma za sertifikovanje škola za spremnost za odvijanje nastave u pandemijskim uslovima, testiranju određenog uzorka nastavnika i rukovodstva obrazovnih ustanova, izjavi roditelja i radnih grupa za poštovanje i striktnu primenu uputstava ministarstva zdravstva, završetku fizičkih, sanitarnih i ljudskih priprema u svim obrazovnim ustanovama na KiM.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter