Izvor: Alo.rs
27.08.2020 u 22:13
0

AKO VOLITE PALAČINKE EVO KAKO DA NEMATE PROBLEMA SA SPREMANJEM

Svi znamo da je ta prva palačinka kao ukleta, ali nekoliko trikova moglo bi da pomogne 

Sa obzirom da se i kulinarski stručnjaci slažu da prva palačinka retko uspe, kako bi onda amateri mogli da izbegnu ovaj problem?

Naravno, najlakše je pomiriti se sa činjenicom da će prva jednostavno biti zgužvana i pojedena usput dok se peku ostale. Sa druge strane, postoji i nekoliko trikova koji bi mogli da pomognu da se to ni ne dogodi.

Kuvarica Henrijeta Inman iz Londona, specijalizovana za poslastice, kaže da nije upoznata sa fizikom koja objašnjava čitav proces, ali zna da je tajna u dobro umešanoj smesi, tiganju koji se „navikao“ na tu smesu i dobrom zagrevanju.

Smesu ne treba predugo mešati, ali svi sastojci moraju biti sjedinjeni. Uvek koristite isti tiganj za pečenje palačinki, dobro ga zagrejte i počnite“, rekla je Inman za „Gardijan“.

Ugostitelj i kritičar Bil Grejndžer slaže se da testo za palačinke ne treba previše mešati.

„Ako i ostane koja grudvica brašna u smesi, ne paničite, to je dobar znak. Palačinka će biti nežnija, neće biti gumena“, objašnjava on.

Savetuje i da smesa odstoji neko vreme pre pečenja.

„Pustite neka stoji dvadesetak minuta, da se gluten opusti. Što duže mešate smesu, to duže treba da odstoji.“

Naravno, veliku ulogu igra i tiganj.

SVE O SPORTU

DEL POTRO NA PREKRETNICI: Noletov prijatelj uradio isto što i Federer, sve u nadi da će napraviti korak napred

MISTERIJA PORODICE MESI: Leo se vratio po siromašnu Antonelu nakon saobraćajke

SRBIN JE NEPRIKOSNOVEN: Ali ovo mora da menja

PREDSEDNIK BARSE O „AFERI MESI“: SVI SU IZNENAĐENI

CRNO-BELI U ISTORIJSKOM MEČU: Partizan protiv RFS-a slave veliki jubilej! FOTO

„Stavite tiganj na umereno jaku vatru da se zagreje pre nego što dodate masnoću. Neka se tiganj dobro i ravnomerno zagreje. Zamastite celu površinu puterom, a onda višak uklonite kuhinjskom salvetom, ali ne previše. Masnoće mora biti. U restoranima se tiganji toliko mnogo koriste da su uvek dobro namašćeni, a to kod kuće često nije slučaj“, kaže Grejndžer.

Pečenje palačinki je, na kraju kao i sve drugo, veština koju treba vežbati.

„Stvar je prakse i nekoliko propalih pokušaja. To se događa svima i zove se iskustvo“, napominje Inman.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter