Izvor: Tanjug
07.09.2020 u 03:47
0

ÐOKOVIĆ DISKVALIFIKOVAN sa US Opena: Pogodio sudiju lopticom

Najbolji teniser sveta Novak Đokovic diskvalifikovan je danas sa US Opena, pošto je po završetku gema u meču sa Pablom Karenjom Bustom, nehotično lopticom pogodio ženu linijskog sudiju.

To se desilo u u finišu prvog seta duela sa Špancem, kada je kod 5:5 u prvom setu, Novak izgubio gem i poluokrenut leđima reketom udario lopticu i slučajno pogodio u predeo glave linijskog sudiju, posle čega je žena ostala na zemlji teško dišući.

Pridigla se posle reakcije doktora, ali su sudije i supervizor posle više minuta konsultacija, odlučili da diskvalifikuju najboljeg igrača planete.

PROČITAJTE JOŠ…

KORONA VIRUS: Najmanje novoobolelih u Sloveniji i Srbiji, trocifren broj u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini

Vučić govori o nastavku dijaloga, Hoti provocira: Kako je počela poseta Briselu?

Otac trojice mladića osumnjičenih za ubistvo na Banjici: Moji sinovi su pucali u samoodbrani!

ODLAZAK GENERALA ARMIJE: Preminuo Dragoljub Ojdanić posle kraće bolesti

GNUSNO! Obrenovčani pronašli OBEŠENOG PSA, građani UPLAŠENI!

KRALJ BELOG SPORTA PRAVI ŠOU NA TERASI: Đoković đuskao pred meč osmine finala US Opena! (VIDEO)

Svetski mediji prenose da je srpski as, dok se većalo o diskvalifikaciji, rekao organizatorima sledeće:

-Ona ne mora da ide u bolnicu zbog ovoga. Birate u ovoj situaciji? Moju karijeru, grend slem, centralni teren.

-Posle njegovog postupka i nenamernog udaranja loptice, opasno ili nenamarno unutar stadiona ili udaranja loptice bez potrebne svesti o mogućim posledicama, turnirski sudija je eliminisao Novaka Đokovića sa ovogodišnjeg turnira- navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, s obzirom na to da je diskvalifikovan, Đoković će izgubiti poene koje je osvojio i biće kažnjen novčano time što mu neće pripasti do sada osvojena suma, uz ostale moguće kazne za ovaj incident.

To znači da Đokoviću neće pripasti 250.000 dolara, a ostaje i bez 180 bodova.

View this post on Instagram

This whole situation has left me really sad and empty. I checked on the lines person and the tournament told me that thank God she is feeling ok. I‘m extremely sorry to have caused her such stress. So unintended. So wrong. I’m not disclosing her name to respect her privacy. As for the disqualification, I need to go back within and work on my disappointment and turn this all into a lesson for my growth and evolution as a player and human being. I apologize to the @usopen tournament and everyone associated for my behavior. I’m very grateful to my team and family for being my rock support, and my fans for always being there with me. Thank you and I’m so sorry. Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno. Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser. Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

-Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog čuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno-napisao je Đoković na društvenim mrežama.

Kako je naveo, želi da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvori u važnu životnu lekciju, kako bi nastavio da raste i razvija se kao čovek, ali i teniser.

-Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve- poručio je Đoković.

Nekadašnji nemački teniser Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića, izjavio je da je šokiran nakon diskvalifikacije svetskog broja jedan sa US Opena, ali smatra da je odluka opravdana.

-Šokiran sam kao i svi. On to nije namerno uradio, ali odluka je bila opravdana. Ovo je sigurno najteži trenutak u njegovoj karijeri. Delovao je nepobediv. Želeo je da osvoji još jedan gren slem. Najveća je zvezda turnira, ali je pogrešio. Jako težak trenutak, ali vratiće se on. Ima snažan karakter i veliki je sportista- rekao je Beker.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter