Izvor: Alo.rs
08.09.2020 u 08:28
0

PILIĆ BESAN: Nije pravedno ŠTA RADE ĐOKOVIĆU! Federera ne bi izbacili kao Novaka

Danima će se raspravljati o potezu zbog kojeg je Novak Đoković izbačen sa US Opena u prvom setu osmine finala protiv Karena Buste

Đoković je nakon brejka Buste frustrirano udario lopticu i nehotice pogodio linijskog sudiju u vrat. Prema pravilima US Opena, prvi igrač sveta je diskvalifikovan, iako je vrlo sličnu stvar nedavno učinio Slovenac Aljaž Bedene na Sinsinati Mastersu a da nije izbačen sa turnira.

Deo navijača i stručnjaka brani Đokovića tvrdeći da je odluka prestroga, a drugi ga osuđuju. Povodom ove situacije oglasio se i Nikola Pilić, legenda hrvatskog tenisa, koji je svojevremeno trenirao Novaka.

SVE O SPORTU

AMERIKANCI OPET UDARILI NA SRBINA: Izgovor je SMEŠAN

ĐOKOVIĆ APELUJE: Nije uradila ništa loše, ne vređajte linijskog sudiju!

SRBIN FENOMENALAN ALI NE MOŽE SVE SAM: Poraz Denvera i dramatičan finiš

Đoković je sa 12 godina stigao u Pilićevu akademiju i u njoj proveo četiri godine. Često ističe koliko je Pilić uticao na njegov teniski razvoj i da su danas u jako dobrim odnosima.

Pilić smatra kako izbacivanje Đokovića nije pravedno.

„Ako znamo šta je Serena radila u finalu US Opena protiv Osake, šta Kirjos često radi, onda možemo da diskvalifikujemo igrače u svakom drugom meču. Po meni je Đoković nehotice pogodio sudiju lopticom. Mislim da je trebalo da se kazni oduzetim gemom. Diskvalifikovati prvog na svetu zbog ovoga nije u redu. Verujem da je i sudija odglumila malo, mislim da nije bila toliko povređena. Zar mislite da bi Federera izbacili za ovako nešto? Nema šanse. Ova odluka je tendenciozna“, rekao je Pilić pa nastavio sa primerom Serene Vilijams, koja je zbog oduzetog poena protiv Osake na sudije urlala:

„Već sam spomenuo Serenu, to što je ona radila protiv Osake je bio užas. Izvinila se kasnije, ali sada se izvinio i Novak za mnogo manju stvar. Žao mi je što se Đokoviću ovo dogodilo.“

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter