Izvor: happyBSC
07.10.2020 u 14:22
0

ZAPANJUJUĆA ANALIZA NEMAČKOG VIRUSOLOGA Ne dramite, mi smo u trajnom talasu KORONE

Smrtnost od koronavirusa u stvarnosti je mnogo niža od očekivane i društvo se preterano plaši.

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ DOČEKAO ALBERTA II:Potpisan sporazum o saradnji, Albert II odlikovan Ordenom!

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA Kisić: Nova mera stupaja sutra na snagu!

BEBA HEROJ IZLAZI IZ BOLNICE: Aleksandra majka rodila pa umrla od korone

RESNIK U PANICI: Migranti OTKRIVENI u šleperu, POLICIJA NA LICU MESTA!

– Moramo prestati da preterujemo – poručuje direktor Instituta za virusologiju Univerzitetske bolnice Bon Hendrik Štrek i upozorava da je vreme da se vratimo u normalan život.

On kritikuje činjenicu da u Nemačkoj postoji „previše straha“ u borbi protiv pandemije korone.

– Rizik od bolesti COVID-19 sada se lako može izračunati i više ne legitimizuje preteranu politiku zabran. Trenutno je u Nemačkoj potpuno normalna stopa smrtnosti. U toplotnom talasu 2018. godine i prethodno od gripa 2017, višak smrtnosti viđen je mnogo jasnije. Imamo posla s ozbiljnim virusom, ali više ne smemo preterano dramatizovati ovaj virus – rekao je Štrek u Hamburgu.

Štrek je naglasio da je smrtnost ljudi zaraženih koronom mnogo niža nego što se strahovalo u proleće.

– Ovaj virus je fatalan za samo neke. Baš kao i mnogi drugi virusi – rekao je Štrek.

Sve veće znanje o nauci treba dati hrabrost: gotovo da nema prenosa putem objekata. Takođe je malo rizika od zaraze u uobičajenom svakodnevnom poslovanju – na primer u maloprodaji. Mnoge infekcije bile su potpuno bez simptoma. Samo pet posto zaraženih treba kliničku negu, daleko manje njih zahteva intenzivnu medicinsku negu.

Štrek se zalaže za kraj krize i panike, a bavljenje virusom mora preći na normalno upravljanje rizikom, kao i sa mnogim drugim rizicima u životu. Pobuđivanje strahova je pogrešan način, jer deli društvo i slabi prihvatanje odgovorne svesnosti.

OVO MORATE ZNATI

ONA NE ZNA DA STANE! Nataša Bekvalac: Mislite da znate sve? Evo vam još! (GLAMUR SPECIJAL, 21.55)

Od sutra prijava kandidata za program „Moja prva plata“

POSAO IZ SNOVA! Ne treba vam fakultet, potrebno je samo OVO!

– Zahtevi za maskama, na primer na svežem vazduhu, besmisleni su. Potrebna nam je promena u upravljanju krizama. Ne smemo upravljati krizom, moramo pronaći rešenja. Pažljivo pragmatična rešenja – preporučuje virusolog

Štrek zagovara „novu rutinu“. Treba se čuvati, ali naučiti se pametno nositi s rizikom. Ako javni događaji slede dobre higijenske koncepte, trebalo bi im se takođe omogućiti da funkcionišu.

– Ne možemo pritisnuti dugme za pauzu u životu i verovati da će virus tada biti gotov – upozorava Štrek.

Štrek upozorava na zabludu da se nekako virus može pobediti. 

– Ni najteže zaključavanje neće uspeti u tome. Nakon drugog sledi i treći i četvrti talas infekcija. Mi smo u trajnom talasu. Moramo se pomiriti s tim, virus će postati normalan deo našeg života. Virus ne može biti naš pad – kaže Štrek.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter