Izvor: guardian
15.10.2020 u 09:18
0

PANIKA U POLJSKOJ Eksplodirala bomba od 5,4 tona (VIDEO)

Ogromna bomba koju su britanske snage bacile u Poljskoj otkivena je u jednom kanalu, a sve je završeno velikom eksplozijom.

Radi se o bombi nazvanoj „Talboj“ koja je poznata i kao „zemljotres“. Teška je oko 5,4 tone, a britanski RAF (Royal Air Force) bacio je u poslednjim mesecima rata.

Ovo je ujedno i najveća bomba koja je pronađena u Poljskoj, a veruje se da je bačena tokom napada na nemački brod „Lutzov“.

Poljska mornarica je u utorak neutralisati bombu deflagracijom, metodom koja podrazumeva zagrevanje eksploziva dok ne izgori umesto da se bomba detonira.

Međutim, bomba je ipak eksplodirala u kanalu blizu lučkog grada Svinojscie i izbacila je u vazuh veliku količinu vode.

Operacija vađenja bombe je počela u ponedeljak evakuacijom stanovništva i uz pomoć ronilačkog tima koji je procenio situaciju. Iz okoline je evakuisano oko 750 stanovnika.

– Štete ni povređenih nije bilo – javlja CNN.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter