Izvor: Tanjug
02.11.2020 u 11:40
0

KORONA DIVLJA: U Opštoj bolnici u Pančevu 36 kovid pacijenata!

U opštoj bolnici u Pančevu trenutno je zbrinuto 36 kovid pacijenata, od kojih je njih 12 prebačeno iz Beograda iz domova za stare i bolnice „Sveti Sava“, kaže direktor te zdravstvene ustanove dr Slobodan Ovuka.

NAJVAŽNIJE DANAS

MINISTAR NEDIMOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Ovo je nedeljni plan

ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: Evo kako će raditi ŠKOLE ubuduće

VESIĆ NAJAVIO: Beograd će zasijati u novembru

SVEŽ I HLADAN PONEDELJAK: Oblačno, moguća kiša!

– Niko nije na respiratoru. Pacijenti koji su zbrinuti kod nas su vremešni, iz bolnice Sveti Sava su nam stigli neurološki ozbiljni pacijenti. Za sada su svi stabilni – kaže Ovuka.

Pojašnjava da su kovid pacijenti koji su pristigli iz južnog Banata starosti između 45 i 60 godina, a da su pacijenti pristigli iz Beograda stariji od 65 godina. Napominje da ta bolnica radi u dvojnom režimu, da osim kovid pacijenata imaju na bolničkom lečenju 270 pacijenata koji boluju od nekih drugih bolesti.

On je apelovao na građane da se pridržavaju protivepidemijskih mera – nose masku, drže distancu, peru ruke, jer drugi način zaštite od virusa ne postoji. Posebno je opasan, kako kaže, antivakcinalni lobi, koji širi neistine na društvenim mrežama da su vakcine nebezbedne.

PROČITAJTE JOŠ…

VUČIĆ U VLADI! U 13 sati posebna sednica tima Ane Brnabić

NESTOROVIĆ NA HAPPY TV BEZ DLAKE NA JEZIKU: Što se virus brže širi, pre će da prođe!

ČUDO U IZMIRU! Heroina (3) posle 36 sati pod ruševinama osmehom dočekala spasioce (VIDEO)

APEL DR KONA: Ponašajte se kao da je policijski čas

-Treba kažnjavati ljude koji šire takve dezinformacije – rekao je on. Navodi da tokom epidemije korone ima mnogo slučajeva zaraze koji zbunjuju stručnu javnost.

– Imali smo pacijenta koji je dva meseca ležao kod nas u bolnici zbog neke druge bolesti, niko od zdravstvenih radnika nije bio zaražen koronom, niko od pacijenata koji su ležali sa njim u sobi nije bio zaražen, samo on – navodi Ovuka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter