Izvor: Tanjug
07.11.2020 u 13:35
0

HRVATI ŠTEDE NA AUTOMOBILIMA Prodato 24 hiljade vozila manje nego u 2019.

U Hrvatskoj je u prvih deset meseci ove godine prodat 24.091 automobil manje nego u istom periodu prethodne godine, što je za 43,45 odsto manje.

Ove godine je u Hrvatskoj prodato 31.350 automobila, a u prvih deset meseci 2019. godine 55.441, prenosi Hina pozivajući se na Večernji list.

OVO MORATE ZNATI

ALEKSA ŽIVIĆ SVEDOČIO NA SUĐENJU ZA RANJAVANJE TROJICE POICAJACA U NIŠU: Ne znam odakle mu puška

UŽIVO! IZBORI U SAD: Vrhovni sud naredio Pensilvaniji da odvoji poštanske glasove (FOTO)

JEZIVA NESREĆA NA PUTU SREMSKA KAMENICA-BEOČIN: Poginula jedna osoba

JUTRO HLADNO SA MRAZOM: Tokom dana VREMENSKI PREOKRET

OTKRIVAMO! TAČI LIČNO MUČIO SRBE U LOGORIMA: Bacali na zatvorenike slepe miševe

Glavni uzrok pada prodaje automobila u Hrvatskoj je pandemija korona virusa, kao i u drugim zemljama Evropske unije, koje su takodje zabeležile isti trend. Prema podacima Udruženja evropskih proizvođača automobila (ACEA), prodaja automobila u EU opala je za 28,8 odsto – u 2019. godini prodato je 9,908 miliona automobila, a u 2020. godini 7,058 miliona.

Ipak, pad prodaje automobila u Hrvatskoj najveći je među svim zemljama u EU, a približan pad potvrdili su i Portugal (39,3 odsto), Španija (38,3 odsto) i Italija (34,2 odsto).

Ove zemlje, kao i Hrvatska, imaju snažno razvijen turizam, a na ovaj sektor negativno je uticala pandemija korona virusa. Zbog manje turista smanjena je kupovina rent-a-car automobila, koji su činili oko trećinu ukupnog broja novih automobila u Hrvatskoj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter