Izvor: Alo.rs
11.11.2020 u 10:51
0

URNEBESNO! ČUDOTVORAC UZ MESIJA IGRA

Nije prošlo ni pet minuta, a posle nekoliko kontakta s loptom, zapazio sam dečaka sa brojem 14 u redovima naše ekipe. Nije imao ni 20 kilograma, ali je činio čuda! Bio je to Pedri“, priča za medije Branko Milovanović

Branko Beli Milovanović, nekada uspešan srpski fudbaler, godinama je vrhunski fudbalski poslenik. Istakao se u grčkom klubu AEK, a već dugi niz godina u Španiji je savetnik Migela Anhela Ramireza, predsednika Las Palmasa, po pitanju transfera i direktor internacionalnog skautinga.

Za Belog je karakteristično da ima istančan njuh za mlade fudbalere. Tako je otkrio nebrušeni dijamant Pedra Gonzaleza Lopeza (17), poznatijeg kao Pedri, člana Barselone i najvećeg talenta u svetu fudbala!

Da li je u pitanju sreća ili je reč o nečemu drugom?

– Splet okolnosti. U klubu je sportski direktor bio Italijan Roko Majorino, koji je prethodno radio u Milanu. Otišli smo da gledamo kadete Las Palmasa protiv Atletika iz Madrida, koji nam je nudio levog beka na pozajmicu – priseća se Milovanović za medije

SVE O SPORTU

SAD JE I ZVANIČNO: Italijani raspustili tim na 10 dana! Italijani raspustili tim na 10 dana!

KAKAV ŠOK: Švajcarci stali uz NOLETA, a ne uz svog Federera

ORLOVI U PROBLEMU: Jedini strelac ikada na mečevima Srbija – Škotska zbog ovoga ne može da igra

Kad tamo?

– Nije prošlo ni pet minuta, a posle nekoliko kontakta s loptom, zapazio sam dečaka sa brojem 14 u redovima naše ekipe. Nije imao ni 20 kilograma, ali je činio čuda! Bio je to Pedri.

Skroman i odan

Po potpisivanju ugovora sa Barselonom, novca koji je dobio i povratka u Las Palmas, mladi Pedri još jednom je iznenadio. Ovaj put Milovanovića.

– Insistirao je da ostane u internatu u kojem je živeo i svom sobičku. Pitao sam ga zašto ne iznajmi stan, kad već ima novca. Sa gnušanjem je to odbio. Njemu je bilo najvažnije da ostane sa drugovima i nastavi da pika fudbal u dvorištu koje se nalazi u sklopu internata. Eto, to je Pedri, skroman i odan – kaže Milovanović.

U takvim situacijama, najvažnija je brza reakcija?

– Ma čim se završila utakmica, rekao sam mu da sutra dođe na trening prvog tima. Zbunjeno me je gledao i njegova prva reakcija me je baš nasmejala. Rekao je da ga neće pustiti da uđe u sportski centar. Zagrlio sam ga i rekao mu da ću ga čekati.

Kako su reagovali iskusni trener Pepe Mel i rukovodstvo Las Palmasa?

– Bili su u čudu. Pepe Mel se krstio jer nije znao šta će sa detetom koje trenira sa iskusnim prvotimcima. Smatrao je da treba da prođe logičan put preko omladinskog i B pogona, ali nisam odustajao od namere da Pedrija odmah ubacim u vatru – prepričava događaje Milovanović.

I tako je počela bajka?

Usledile su prijateljske utakmice?

– Odigrao je četiri meča i zaludeo čitavu Evropu. Najpre predstavnike Mančester sitija, koji su došli u Marbelju da prate golmana Martineza, koji je na kraju završio u Lajpcigu, ali su videli Pedrija. Odmah su agresivno krenuli, potom Benfika i Barselona – razmotava klupko Milovanović.

Jasno je da su Katalonci bili u prednosti?

– Pedri je sa Tenerifa iz Huventud Lagune došao u Las Palmas kada je imao 14 godina, a svi dečaci u Španiji sanjaju poziv Reala i Barselone, koji ne zovu dva puta. I meni je srce bilo puno jer sam u pravom momentu uradio pravu stvar. Barselona je zimus sa Pedrijem potpisala ugovor na pet godina, ali ga je ostavila u našem klubu da odradi polusezonu, pa joj se priključio na startu tekuće.

Novac je važan u svakom transferu?

– Las Palmas je u startu zaradio pet miliona evra, ali i 20 miliona kroz bonuse. Nesvakidašnji ugovor, ali određene rate već kaplju.

– Posle dva treninga sa prvim timom, Pedri se nije našao na spisku 28 fudbalera za pripreme u Marbelji. Naknadno sam ga ubacio kao 29. člana ekspedicije!

Poliglota Nikola krenuo očevim stopama

I Brankov sin Nikola pliva u svetu fudbala…

– Da, ali na specifičan način. Naime, Nikola je skaut Majamija iz američke MLS za područje Evrope. Posao je u povoju, a raduje me da je u svetu fudbala. Diplomirao je sportski menadžment, perfektno govori engleski, grčki, španski i nemački – ponosan je Beli Milovanović na naslednika.

Dajte neki primer?

– Debi u dresu Barse – 2,5 miliona. Ako odigra pet mečeva – pet miliona. Prvi gol – milion evra… To je već u kasi. Slede i ostali detalji, poput 500.000 evra za svaku titulu koju osvoji sa Barselonom.

Nemci iz Menhengladbaha tražili su letos Pedrija na pozajmicu

– Nisu imali nikakve šanse. Odmah je bilo jasno da su ga u Barseloni projektovali kao fudbalera koji već ove sezone treba da donese kvalitet i prevagu na nekim utakmicama, a momak je to već potvrdio.

Dakle, novi Ćavi, Inijesta…?

– Barselona svake godine iz poznate škole „La Masija“ izbacuje supertalente. Neki su se dokopali prvog tima, neki se kale… Ali jedno je sigurno – niko nije kao Pedri! Ubeđen sam da će ostvariti svetski vrednu karijeru – zaključio je Milovanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter