Izvor: alo
11.11.2021 u 14:41
0

SLOVENCI DOMAĆINI EVROPSKOG ŠAMPIONATA U ŠAHU

U Termama Čatež u Sloveniji od 12. do 21. novembra održaće se Ekipni šampionat Evrope za reprezentacije u muškoj i ženskoj konkurenciji. Igra se 9 kola sa 17. novembrom koji će biti slobodan dan.

Nakon priprema na Staroj planini prvo naše muške, a do pre neki dan i ženske reprezentacije, stiglo je i Evropsko prvenstvo, gde će naši reprezentativci, nakon veoma dinamične i može se reći izuzetno uspešne godine suprotstaviti najboljim reprezentacijama Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:GRUJIĆ ODLIČNO POZNAJE PORTUGALCE: Svesni su našeg kvaliteta

Selektor Miodrag Perunović se opredelio za sledeći sastav:

1. Aleksandar Inđić

2. Velimir Ivić

3. Ivan Ivanišević

4. Robert Markuš

5. Miloš Perunović

Bez sumnje, radi se o našem najjačem sastavu i čini se da nismo imali ovako dobru ekipu još od Novog Sada 2009. godine kada smo se do poslednjeg kola borili za medalju. Praktično dva najmlađa Inđić i Ivić, zamenili su Bojana Vučkovića i Dragana Šolaka(koji sada nastupa za Tursku federaciju). Već provereni asovi su Ivanišević, Markuš i Perunović koji su i tada nastupili.

Prema najavama iz našeg štaba, reprezentacija Srbije iako je 13. nosilac u muškoj konkurenciji napašće medalju.

Najveći favoriti za osvajanje su Rusija, Azerbejdžan, Francuska, Poljska i Engleska. Konkurencija je žestoka i jedva se čeka start.

Kod žena selektorka Irina Čeluškina se opredelila za ovaj sastav:

1. Teodora Injac

2. Adela Velikić

3. Jovana Erić

4. Maria Manakova

Naša ženska reprezentacija je 12. favorit. Biće zanimljivo videti ih na ekipnom šampionatu, koliko mogu visoko. Mnogo zavisi od starta, sinergije, samopouzdanja i sreće.

Čini se da bi i plasman među 10 bila prava mera za ovaj tim.

Prvo kolo startuje u petak 12.11. od 15 časova sa prenosom partija uživo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter