Izvor: Sputnjik
11.11.2021 u 20:28
0

ZAHAROVA OGORČENA ispadom članova Upravnog odbora Veća za implementaciju mirovnog sporazuma za BiH u Sarajevu

Saopštenje Upravnog odbora za Vijeća za implementaciju mirovnog sporazuma za BiH o „visokom predstavniku“ u suprotnosti je sa Dejtonskim sporazumom, saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Ogorčeni smo još jednim antidejtonskim ispadom članova Upravnog odbora Veća za implementaciju mirovnog sporazuma za BiH u Sarajevu. Saopštenje koje su objavili 10. novembra u znak podrške takozvanog „visokog predstavnika“ za BiH predstavlja flagrantno kršenje prakse usaglašavanja ovakve vrste dokumenata u Upravnom odboru, čija je punopravna članica i Rusija – navodi se u komentaru.

PROČITAJTE JOŠ: DODIK: RS u podređenom položaju, poništenje kazne Mahmuljinu neprihvatljivo

Zaharova je ukazala da partneri nisu hteli da obaveste Rusiju da se priprema još jedno saopštenje odbora, „samovoljno dodavši u fusnoti da ga Rusija ne podržava“.

– Ne ulazeći previše u komentarisanje sadržaja nelegitimnog saopštenja, moramo konstatovati da politika članova Upravnog odbora ima za cilj eroziju konsolidovanih napora međunarodne zajednice za realizaciju Dejtonskog sporazuma u Bosni i Hercegovini. Ubeđeni smo da to ne može doprineti zajedničkim ciljevima: jačanju bezbednosti, mira, stabilnosti u BiH i na Balkanu, kao i da će dovesti do stvaranja novih podela – naglasila je ona.

PROČITAJTE JOŠ: DODIK: Nijedan politički cilj nije vredan žrtvovanja mira u Bosni

Zvanična predstavnica je istakla da „odgovornost za ovu avanturu leži na onima koji to rade“.

– Pozivamo partnere da se vrate konsenzusnom i konstruktivnom načinu funkcionisanja Upravnog odbora za BiH – zaključeno je u komentaru.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter